Ce gătim astăzi

208
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1412697997.jpg
Aperitiv special. Ingrediente: 2 conserve de ton bucăți (160 grame/bucată), jumătate salată iceberg, 200 grame quinoa, 8 castraveciori murați, jumătate lămâie, jumătate ceapă roșie, un ardei iute roșu (opțional), o lingură muștar, 2 linguri mărar tocat, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper, 2 căni de supă (legume sau pui) sau apă, coaja de la o lămâie, un rulou scorțișoară. Preparare: Puneți la fiert supa sau apa în care adăugați partea galbenă a cojii de lămâie și ruloul de scorțișoară. Lăsați să fiarbă 5 minute și îndepărtați coaja de lămâie și scorțișoara. Adăugați și fierbeți quinoa timp de 15 minute. Strecurați quinoa și lăsați-o să se răcească. Tocați fin ceapa și castraveciorii. Scurgeți tonul. Extrageți sucul de lămâie. Îndepărtați semințele ardeiului iute și tocați-l fin. Tocați mărarul. Tăiați salata în pătrate cu latura de 3 centimetri. Amestecați quinoa răcită cu salata, zeama de lămâie, uleiul de măsline, muștarul, ardeiul iute, castraveciorii, mărarul,  tonul și ceapa roșie. Asezonați cu sare și piper. Împărțiți salata în două vase pentru servire. Salata cu quinoa și ton se servește rece sau la tempertura camerei.


Crochete din șalău. Ingrediente: 400 g pește (de preferință, șalău, dar se pot folosi foarte bine și crap, somn), 500 g unt, 2 linguri făină,
o lingură ulei, o ceapă rasă, 150 g ciuperci, 2 ouă, o foaie dafin, zeamă de lămâie, sare, piper. Pentru pane: un ou, făină, pesmet, ulei pentru prăjit.  Mod de preparare: peștele se spală și se fierbe în apă sărată cu zeamă de lămâie și foaia de dafin. Apoi se scurge de apă, i se scot oasele, apoi se taie cât mai mărunt. Se prepară un sos bechamel din unt, făină și lapte. Se ia vasul de pe foc și se adaugă ciupercile tăiate fin, călite în ulei cu ceapă. Apoi se amestecă totul cu ouăle bătute, sare și pier. Din această compoziție se formează cu mâinile umezite crochete lunguiețe, care se dau prin făină, ou și pesmet, apoi se prăjesc în ulei fierbinte, până se rumenesc și devin crocante. 


Brioșe. Ingrediente pentru 24 de brioșe mari: două ouă, 150 g zahăr brun pudră,  60 ml de ulei,  250 mg de fulgi de ovăz lăsați să se înmoaie într-o ceșcuță, 375 mg făină cernută înainte de măsurare, 500 mg fulgi de cereale (2 căni), 2 mg sare, 15 mg de bicarbonat de sodiu, un măr mare dat pe răzătoare, 250 g stafide,  50 mg scorțișoară,  500 ml lapte degresat, 5 ml esență  de vanilie.  Preparare: Ouăle, zahărul și uleiul se bat împreună, apoi se adaugă pe rând toate ingredientele uscate, terminând cu stafidele și mărul ras. Se amestecă bine. Se combină laptele cu vanilia, apoi se toarnă peste amestecul de făină și se omogenizează. Peste noapte, compoziția se lasă la frigider. A doua zi, aluatul se amestecă, iar brioșele se pun în forme speciale și se coc în cuptor. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 07 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 23 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum pregătești carnea pentru friptură
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.3882 secunde