Ce gătim astăzi

261
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1411478472.jpg
Salată de crudități în straturi. Ingrediente:  2 cartofi, 
2 morcovi, un sfert de varză roșie, un sfert de varză albă, un piept de pui, un ou de găină, 6 ouă de prepeliță. Maioneză, cât este necesar, 100 ml smântână degresată, Frunze de salată verde, sare, piper, suc de lămâie. Mod de preparare: Se așază o folie de plastic pe fundul unui castron în care dorim să punem salata. Se fierb, separat: cartofii, pieptul de pui, ouăle. Apoi, toate legumele se taie mărunt sau se dau pe răzătoare (mai puțin salata verde), iar maioneza, smântâna și condimentele se amestecă într-un pahar. Se începe construcția, în ordinea dorită de fiecare. De exemplu, se poate pune un strat de cartori, după care stratul se unge cu amestecul din pahar, apoi se adaugă alt strat, de morcovi și ungem din nou cu amestecul de maioneză și smântână și tot așa, până când terminăm toate legumele și pieptul de pui. Acoperim apoi salata cu o folie de plastic și lăsăm la frigider câteva ore. Apoi se răstoarnă pe un platou pe care s-a pus un pat de salată și se decorează cu ouă de prepeliță și frunze de salată.


Biftec grecesc. Ingrediente: 600 g  pulpă de vită tocată, 400 g orez, o ceapă mare rasă, un cățel de usturoi, un gălbenuș, 3 linguri de ulei, o cutie mică de pastă de roșii, sare, piper măcinat, puțin zahăr, rozmarin. Mod de preparare: Carnea se amestecă cu orezul aproape fiert, jumătate din ceapă, usturoiul pisat, gălbenușul, sare și piper. Se formează patru felii late, se prăjesc cu ceapa rămasă și călită în ulei, se sting cu apă, se condimentează cu sare, piper, zahăr și rozmarin. Se dau câteva clocote, sosul se toarnă peste feliile de carne. Se servește cu garnitură de orez. 


Desert inedit. Ingrediente pentru blat: 4 ouă, 200 g zahăr, 12 linguri "Coca-Cola", un praf de copt, 200 g făină, o lingură cacao. Pentru cremă: 400 g lapte, 200 g zahăr, 4 linguri făină, 2 ouă, un pachet de unt,. 100 g nucă de cocos. Pentru glazură:  150 g zahăr, 4 linguri apă, 2 linguri cacao, 50 g margarină. Prepararea blatului: Cele patru albușuri se bat spumă cu cele 200 zahăr. Apoi se pun treptat 12 linguri de "Coca-Cola" și gălbenușurile, praful de copt, cacao și cele 200 g făină. Crema: Cele 400 de grame de lapte, împreună cu cele 200 grame de zahăr se pun la fiert, dar numai jumătate din lapte se amestecă cu patru linguri de făină, cu zahărul și cele două ouă. Laptele fiert se pune peste această compoziție, care se lasă la fiert. După ce se răcește, se amestecă cu un pachet de unt și 100 g cocos. Apoi se pune crema între cele două blaturi, iar deasupra, glazura, preparată astfel: 150 g zahăr și patru linguri de apă se fierb. Se adaugă apoi două linguri de cacao și 50 grame de margarină. Se taie în forme foarte mici și se poate servi imediat după finalizare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 23 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum pregătești carnea pentru friptură
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 25 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 3.3202 secunde