Ce gătim astăzi

1055
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1411403585.jpg
Aperitiv. Rulouri de șuncă cu vinete și cașcaval. Ingrediente: 10 felii de șuncă presată, 10 felii de cașcaval, 2 vinete coapte mai micuțe sau una mare, 2 ouă făină, 1 -2 linguri parmesan, sare și piper. Mod de preparare: Pregătirea este foarte simplă. Vinetele coapte se toacă și se potrivesc de sare. Pe fiecare felie de șuncă se așază o felie de cașcaval și 1 - 2 lingurițe de umplutură, se rulează și se prind cu câte o scobitoare. Se pregătesc două boluri. Într-unul punem făină, iar în celălalt batem ouăle bine, cu sare, piper și parmezan. Fiecare rulou se trece prin făină, inclusiv capetele, după care se dă prin oul bătut. Se prăjesc în ulei încins, într-o tigaie antiaderentă, până se rumenesc bine. Se rumenesc foarte repede, deci, focul să nu fie prea mare. Ca idee, când se pune ruloul în tigaie, se așază cu partea de închidere în jos și se scoate scobitoarea. Uleiul fiind încins, ruloul se sigilează rapid și nu se desface și nici nu curge umplutura.


Gnochi. Ingrediente: 1 pachet de 500 gr gnocchi proaspeți, 1 cutie roșii mărunțite, 100 gr bacon, 2 căței usturoi, 125 grame mozzarella biluțe, oregano, busuioc, sare, piper. Mod de preparare. Punem o oală cu apă și o linguriță de sare la fiert și fierbem gnocchi până se ridică la suprafață. Între timp, într-o tigaie prăjim baconul tăiat cubulețe până devine crocant, apoi îl lăsăm la o parte. În tigaia unde am prăjit baconul a rămas grăsimea scursă, avem nevoie doar de o lingură, excesul îl îndepărtăm. Apoi călim usturoiul răzuit în tigaie și adăugăm roșiile din cutie și condimentele. Luăm o tavă pe care o putem da la cuptor și punem în ea gnocchi, turnăm sosul roșu, punem mozzarella și apoi presărăm baconul. Punem tava la cuptor până se topește mozzarella. Când e gata, presăram busuioc proaspăt și servim fierbinte! 


Negresă cu gem. Ingrediente: 200 g unt, 200 g zahăr, 5 ouă, 2 linguri cacao, 250 ml lapte, 300 g făină, praf de copt. Mod de preparare. Se mixează 200 de grame de unt cu 200 de grame de zahăr. Se adaugă pe rând, 5 gălbenușuri, 2 linguri cu vârf de cacao, stinse cu puțin lapte, 250 ml de lapte, 300 grame de făină, amestecată cu o linguriță plină de praf de copt. Se mixează până se obține o cremă omogenă. Compoziția rezultată se toarnă în tavă și se lasă la cuptorul încins la 180 de grade cam 20 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Se scoate, se lasă puțin la răcit. În timp ce se coace blatul, se face bezeaua. Cele 5 albușuri rămase se bat spumă cu 200 de grame zahăr la bain-marie. Trebuie să iasă o compoziție care să nu cadă dacă vasul în care se află este răsturnat cu fundul în sus. Blatul deja puțin răcorit se unge cu un strat subțire de gem de prune, iar deasupra se toarnă crema de bezea. Se dă la cuptor până când se coace bezeaua.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum pregătești carnea pentru friptură
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 25 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 1.5313 secunde