Ce gătim astăzi

311
Ce gătim astăzi - 2decsitecegatim-1386001119.jpg
Aperitive cu foietaj. Ingrediente: o foaie dreptunghiulară aluat foietaj (250 g), 2 linguri muștar cu miere, 50 g cașcaval dulce, 3-4 felii șuncă de curcan, 50 g cașcaval picant, 1 gălbenuș ou, o lingură lapte, semințe susan. Mod de preparare. Tăiem foaia de aluat foietaj în două bucăți egale. Ungem una dintre cele două jumătăți cu muștarul cu miere și presărăm pe întreaga suprafață a foii, cașcavalul dulce ras. Rulăm simultan ambele capete ale foii, până se unesc. Tăiem bucăți de circa 2-3 cm și le așezăm în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Ungem cealaltă jumătate de foietaj cu muștarul, așezăm pe deasupra stratului de muștar feliile de șuncă de curcan, iar deasupra lor, feliile de cașcaval picant. Rulăm foaia și apoi o tăiem în bucăți de 2-3 cm grosime, pe care le așezăm în tavă. Ungem marginile ambelor tipuri de aperitive cu gălbenușul amestecat cu laptele și presăram rulourile umplute cu muștar cu miere și cu semințe de susan. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 15-20 de minute.

Mâncare de legume cu sos de soia. Ingrediente: 2 vinete mari, 2 dovlecei mari, o ceapă, 2-3 ardei roșii și galbeni, 4 roșii mari, o ceașcă cu apă (cca 50-75 ml), 2-3 linguri sos de soia light, pătrunjel, piper. Mod de preparare. Curățăm ceapa și usturoiul. Tăiem ceapa julienne, iar usturoiul îl tocăm mărunt. Le călim în 2-3 linguri de ulei de măsline până se înmoaie. Spălăm vinetele și dovleceii și fără să le curățăm coaja îi tăiem în cubulețe potrivite, pe care le adăugăm peste ceapa și usturoiul călite. Le călim 2-3 minute, după care adăugăm ardeii (spălați și curățați) tăiați în fâșii subțiri de 4-5 cm. Amestecăm bine și le lăsăm pe foc mic pentru 5 minute, după care adăugăm roșiile tăiate în cubulețe potrivite și pătrunjel tocat mărunt din belșug. Adăugăm o ceșcuță mică de apă (cca 50-75 ml) și 2-3 linguri de sos de soia. Amestecăm bine, acoperim tigaia cu un capac și lăsăm mâncărica pe foc mic, până ce legumele sunt pătrunse. Nu le lăsați să devină prea moi, ci să rămână puțin crocante ("al dente"). Sunt mult mai delicioase așa. La sfârșit, condimentăm mâncarea cu piper și o servim alături de o mămăliguță fierbinte. Cei care nu țin post o pot servi cu smântână. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum tratezi sinuzita fără antibiotice
Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.6879 secunde