Ce gătim astăzi

156
Aperitiv. Ingrediente: 2 foi de napolitane, 300 g ciuperci, 300 gr parizer pui, 5 ouă, o legătură pătrunjel, o ceapă, sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Cureți ceapa și ciupercile, tai ceapa fideluță, ciupercile feliuțe, iar parizerul bucățele. Călești ceapa și după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile și parizerul. Când s-au călit toate le dai deoparte să se răcească puțin, apoi adaugi trei ouă, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Împarți compoziția în două, apoi întinzi o parte pe o foaie de napolitană, iar celalaltă jumătate pe foaia rămasă. Le lași să se înmoaie așa zece minute, apoi le rulezi și le dai la frigider. După o jumătate de oră le tai felii de un deget grosime. Apoi treci fiecare felie prin făină, prin cele două ouă bătute și pesmet, după care le prăjești în ulei încins. Se pot servi cu smântână.

Souvlaki. Ingrediente: 150 g carne de porc, 4 lipii, 2 cepe, 2 roșii, 100 g unt, pătrunjel, rozmarin, sare, piper, boia. Mod de preparare: Carnea se taie bucăți, se condimentează cu sare, piper, boia și se presară cu rozmarin. Se lasă 10 minute, ca să se pătrundă de condimente. Bucățile de carne se pun pe frigărui, apoi pe grătar. Se taie roșiile în felii potrivite, ceapa în felii subțiri și se amestecă bine cu pătrunjelul tocat. Lipiile se ung cu unt și se pun pe grătar, cât să se încălzească. Se scoatecarnea de pe frigărui când este friptă bine și se împarte pe lipiile calde. Se adaugă, după gust, ceapa, roșiile și pătrunjelul tocat. Se ruleză lipia și se servește strânsă cu ajutorul unei hârtii pergament. 

Clătite cu sos de lichior. Ingrediente clătite: un ou, 100 g făină, 250 ml lapte, 15 g unt topit, 2 lingurițe ulei. Ingrediente umplutură: 75 g unt, 2 linguri zahăr, 2 linguri suc portocale, 5 linguri lichior, coaja rasă de la o portocală, 3 lingurițe zahăr, 25 g alune de pământ mărunțite. Preparare blat: făina se amestecă cu oul, laptele, untul topit și uleiul până se omogenizează. Se ia o tigaie mică, se unge cu putin ulei și se lasă pe foc până se încinge uleiul. Se toarnă în tigaie compoziție cât să acopere fundul și se lasă până când se rumenește, apoi se întoarce pe cealaltă parte și se lasă până se rumee și aceasta. Operațiunea se repetă până când se termină compoziția. Umplutura: se freacă untul cu zahărul, se adaugă sucul de portocale, coaja de portocală rasă, 2 linguri de lichior și alunele. Apoi clătitele se așază în tavă împăturite în patru. Deasupra se toarnă umplutura și se dau la cuptorul încălzit la 180° C, pentru zece minute. Se scot din cuptor, iar deasupra se toarnă lichiorul rămas, încălzit într-o tigaie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Care e cea mai mare greșeală a unui văduv
Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Diabeticii, "interzis" la fructe?
Pagina a fost generata in 2.848 secunde