Ce faci dacă ai pierdut certificatul de căsătorie

10263
Fără doar și poate, doamnă Mariana Ichim, pierderea unui act atât de important cum este certificatul de căsătorie, mai ales într-un moment în care vă este atât de necesar, nu este deloc o situație plăcută. Însă nici un capăt de țară nu trebuie să-l considerați, căci legea vă dă dreptul să obțineți un duplicat, e drept, va trebui să alergați un pic pentru asta. 

Cine face solicitarea? Potrivit informațiilor oferite de Rodica Crăciun, șef serviciu Starea Civilă Constanța, duplicatul certificatului de căsătorie poate fi cerut doar de către unul dintre soți. De obicei, aceste cereri tip sunt deja disponibile la adresele online ale primăriilor. Dacă primăria nu dispune de un site, va trebui să mergeți la serviciul de Stare Civilă din cadrul primăriei locale pentru a face rost de acest formular tip. De menționat că va trebui să enumerați motivele reale pentru care solicitați eliberarea unui duplicat după certificatul de căsătorie, întrucât acestea sunt determinante pentru stabilirea taxelor pe care le veți plăti. La depunerea cererii va trebui să prezentați un act de identitate ( buletinul/adeverința de identitate/ cartea de identitate), precum și cel al soțului/soției.

După ce completați cererea și prezentați dovada că ați achitat taxa de timbru legal/amenda, puteți depune toate aceste documente la Compartimentul de Stare Civilă, Autoritate Tutelară și Asistență Socială din cadrul primăriei localității de domiciliu. Termenul de realizare a duplicatului poate ajunge până la cinci zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3194 secunde