Pentru sănătatea dv.

Ce dulce îi dau copilului la școală?

492
Ce dulce îi dau copilului la școală? - copil-1318788476.jpg
Este una dintre dilemele ma-melor când trebuie să le facă mi-cuților pachetul cu gustarea pentru școală.

"Sunt disperată de când a început școala. Băiețelul meu este cam grăsuț și îi plac la nebunie dulciurile. Când e acasă mă descurc, însă la școală nu știu ce să-i dau. Dacă nu-i pun dulce la pachet, zice că n-are energie. Ce i-aș putea da ca să nu-și cumpere el toate prostiile?" (Cerasela Mincu).

v v v

Într-adevăr, stimată doamnă Mincu, potrivit specialistului în nutriție Alexandra Panait, dacă n-o să-i puneți copilului și o gustare dulce la pachet, există riscul ca el să facă schimb cu colegii și să le ofere pachețelul lui. De aceea, este foarte important ce valoare nutritivă are gustarea dulce pe care i-o veți da. Din păcate, mulți părinți exagerează la acest capitol, iar rezultatele se văd în creșterea numărului micuților suprapon-derali.

Așadar, sănătos ar fi să alegeți un baton mic de ceva dulce, o gustare care să aibă aproximativ 20 de grame și o valoare nutritivă mai mică de 400 kcal, ca de exemplu o sticluță de lapte sau iaurt în care să adăugați dumneavoastră, în casă, miere sau fructe, batoane de mozzarella, biscuiți simpli, brânzeturi, minibrioșe sau prăjiturele cu un conținut mic de grăsime. La fel de bune sunt și gustările pe bază de cereale integrale sau cele care conțin fibre, cel puțin patru grame de fibre pentru 100 grame de gustare. Cam acestea sunt cele mai sănătoase opțiuni pentru pachețelul copilului.   

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Monden : Giulia va deveni mămică
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Semnele geloziei la copii
Pagina a fost generata in 0.2836 secunde