Ce document este indispensabil la angajare

140

Articole de la același autor

"Este obligatoriu să prezinți certificatul medical de sănătate la angajare, sau poți să-l faci și după ce semnezi contractul? Nu este un abuz să se ceară din nou certificat medical dacă ai stat mai mult în concediu? Cu mulțumiri anticipate pentru răspuns, Lucia".

Chiar dacă nu lipsește niciun alt document din dosarul de angajare, fără un certificat medical, o persoană nu poate semna contractul de muncă. Totul, din cauză că legislația obligă ca viiitorul angajat să fie declarat de un medic specialist apt pentru prestarea acelei munci. 

Reguli stricte. Cât privește angajarea în domeniile sănătate, alimentație publică, educație și în alte sectoare stabilite prin acte normative, în astfel de situații se pot solicita și teste medicale specifice.

Important! Chiar dacă unora li se pare o exagerare, certificatul medical este obligatoriu și la reînceperea activității, dar numai după o întrerupere mai mare de șase luni, și asta pentru locurile de muncă având expunere la factori nocivi profesionali, și de un an, în alte situații prevăzute de lege. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Câte angajări de probă sunt permise
Pagina a fost generata in 0.8484 secunde