Medicul de gardă

Ce boli ascunde oboseala

320
Ce boli ascunde oboseala - stres1024x682-1381267904.jpg

Articole de la același autor

"Sunt zile când, din cauza oboselii, masa mea e numai pe bază de dulciuri, simt că îmi dau forță și pot să mă concentrez mai bine. După analize, medicul de familie mi-a recomandat vitamina B1 în mod special, dar tot obosit mă simt. La ce ajută vitamina asta?" (Silvia Olaru). Că vitamina B1 sau tiamina, cum mai este denumită, este indispen-sabilă atât pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea psihică a tuturor, indiferent de vârstă, ne-a confir- mat-o și dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Clinicii Phoenix Eastern Medical Center. Nu de-geaba aceasta a fost supranumită și vitamina performanței intelectuale și a bunei dispoziții, tiamina având beneficii asupra sistemului nervos, la nivelul mușchilor și al inimii. Iar principalul semn că avem lipsă de B1 este oboseala, in-clusiv la trezirea de di-mineață. De aceea, dacă simțim că nu mai avem forță, trebuie să luăm imediat legătura cu medicul.

Surse ale vitaminei B1

Persoanele care preferă consumul exagerat de glucide rafinate, zaharuri, bomboane, dulciuri din comerț, pră-jituri, ciocolată etc. sau care au ur-mat tratamente repetate cu anti-biotice se pot confrunta cu lipsa acestei vitamine. Pentru a nu se ajunge aici, e bine de știut că tiamina poate fi luată din iaurt, lapte gras, cartofi, dar nu prăjiți, alune, tărâțe, legume, cereale integrale, organe.

Important!

Întrucât prepararea termică a mân-cărurilor distruge vitamina B1, în situații de genul celei prezentate de cititoarea noastră, medicul re-comandă un consum frecvent de cereale integrale, alune și legume crude.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Care sunt simptomele hepatitei A
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Șanse pentru bolnavii de hemofilie
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Dușmanii din umbră ai oricărui job
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ce boală îi pândește pe copii la școală
Sâmbătă, 03 August 2013
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de oboseala cronică
Pagina a fost generata in 0.4016 secunde