Ce alimente îți pot otrăvi câinele

279
Ce alimente îți pot otrăvi câinele - cealimente-1414593647.jpg

Articole de la același autor

"Știu că nu trebuie să-i dau ciocolată la câine nici măcar de poftă, dar strugurii proaspeți, de sezon, ce rău îi pot face? Doar sunt fructe naturale! Ori îi îmbată? Așa mi se pare mie câinele după ce înfulecă struguri, cam amețit! În rest, e OK!" (Luciana Dragomir).

v v v

Medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu a ținut să atragă atenția că, oricât de pofticios ar fi un câine, stăpânul ar trebui să aibă o listă cu toate alimentele care, nu doar că îi fac rău, dar îl pot ucide. Mai mult, ne-a confirmat că pe această listă figurează și strugurii, atât în stare proaspătă, cât și stafidele. Totul, din cauză că aceste fructe, așa naturale și de sezon cum sunt, în funcție și de cantitatea ingerată, pot îmbolnăvi animalul de insuficiență renală și se lasă cu vărsături, sete crescută, alte semne care sunt caracteristice otrăvirii.

Referitor la ciocolată, cu cât este mai închisă la culoare, cu atât mai gravă va fi otrăvirea. De asemenea, pudra de cacao este și mai periculoasă decât ciocolata cu lapte. Alte alimente interzise câinilor sunt ceapa, usturoiul, alcoolul, bomboanele. Așadar, nu este un mit faptul că anumite alimente îți pot otrăvi câinele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Alimentația în sezonul rece
Vineri, 05 Septembrie 2014
Stire din Social : Acuzații grave la Biobaza Mangalia
Miercuri, 27 August 2014
Stire din Diverse : Este ciocolata un aliment sănătos?
Pagina a fost generata in 0.4816 secunde