Câte angajări de probă sunt permise

141
Câte angajări de probă sunt permise - 26iulieangajareproba-1374853628.jpg

Articole de la același autor

"Este legal să fii angajat de probă în mai multe reprize? Eu, de exemplu, sunt la a treia probă, șefii mă vor, spun că sunt bun, dar văd că nu mă angajează cu contract pe termen nelimitat. Mă gândesc să merg la ITM, dacă o să mă mai ducă cu vorba, prea se abuzează!" – ni s-a plâns un cititor, care este dispus să bată la orice ușă numai să nu piardă postul în care, deocamdată, lucrează în perioadă de probă.

v v v

Nu este vorba despre vreun abuz al angajatorului în acest caz. După cum ne-a explicat Mihaela Crivea, expert în probleme de mun-că, reglementările în vigoare permit angajarea repetată pe durată determinată. Abia la încetarea celui de-al treilea contract individual de muncă pe durată determinată, dacă pe postul în cauză va fi angajat un salariat din firma respectivă, acesta va fi încadrat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată.

Important! Această prevedere nu este valabilă atunci când contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui temporar un salariat absent, dacă intervine o nouă cauză de suspendare a contractului acestuia, în vederea executării unor lucrări urgente, cu caracter excepțional, din motive obiective prevăzute expres de legi speciale sau pentru desfășurarea unor lucrări, proiecte sau programe. Sau în situațiile când contractul individual de muncă pe durată determinată a încetat din inițiativa salariatului sau a angajatorului, pentru o abatere gravă sau abateri repetate ale salariatului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5102 secunde