Medicul de gardă

Cât de periculoasă este tensiunea schimbătoare

417
Cât de periculoasă  este tensiunea schimbătoare - mediccatdepericultens-1397389124.jpg

Articole de la același autor

"Am avut mai rar probleme cu tensiunea mare în ultima vreme. De când cu curățenia pentru Paște, m-am obosit foarte mult, iar tensiunea mea sare de la o valoare la alta. E cazul să-mi fac griji?" (Natalia Liga).
v v v
Dacă, în general, persoanele hipertensive, cunoscându-și situația, au grijă să-și țină tensiunea sub control,  dr. Anca Sima, din cadrul Clinicii Homeomed, este de părere că lucrurile sunt mult mai complicate pentru cei cu hipertensiune oscilantă. Totul, din cauză că și aceasta nu este altceva decât  tot o formă a tensiunii mărite. Iar oscilațiile semnificative ale tensiunii afectează negativ inima, crescând chiar riscul de deces, deci lucrurile nu sunt atât de simple precum ar părea. În plus, din cauză că valorile oscilează foarte mult și rămân tot ridicate, și stabilirea medicației este dificilă.


Cât de mare e pericolul
Medicul știe din experiență că, uzând de tensiometrul din casă, mulți pacienți intră în panică din cauza valorilor diferite pe parcursul aceleiași zile. În acest context, apreciază că este foarte important să se aibă în vedere și momentul în care a fost semnalată hipertensiunea: adică, o împrejurare care a obligat la un efort fizic mai mare decât de obicei, în perioadele de mare stres și emoție, când oricum tensiunea poate crește semnificativ, în general. Este bine să se știe că în astfel de ipostaze sănătatea omului nu este în pericol, întrucât după ieșirea din stres, tensiunea revine la parametri normali. Totuși, dacă există temeri de această natură, se recomandă o întrevedere cu un medic specialist. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Cum controlați tensiunea arterială
Pagina a fost generata in 0.417 secunde