Cât concediu fără plată pot pretinde angajații

302

Articole de la același autor

Într-adevăr, pentru rezolvarea unor situații personale, după cum ne-a explicat expertul în probleme de muncă, Manuela Marcu, salariații pot solicita concedii fără plată. Cât privește durata acestui tip de concediu, perioada se stabilește prin regulamentul intern sau prin contractul colectiv de muncă. 

Referitor la bugetari, și ei au dreptul la concediu fără plată în condițiile stabilite de lege, a căror durată însumată nu poate depăși 90 de zile lucrătoare anual.

Situații care permit libere fără plată: Susținerea unor examene de admitere sau de diplomă, pentru salariații care urmează o formă de învățământ superior, curs seral sau fără frecvență; susținerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de doctorat, în cazul salariaților care nu beneficiază de burse de doctorat; prezentarea la concurs în vederea ocupării unui post în altă unitate.

Concediu nelimitat. Salariații au dreptul la concedii fără plată cu depășirea limitei legale în următoarele situații: îngrijirea copilului bolnav în vârstă de peste trei ani, pentru tratament medical efectuat în străinătate, precum și pentru însoțirea unui membru al familiei cât timp se află la tratament în străinătate (numai cu avizul Ministerului Sănătății) sau pentru alte interese personale, numărul total de zile fiind stabilit prin acordul părților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 06 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să ai grijă de un papagal
Joi, 05 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Secretele frumuseții zonei gâtului
Pagina a fost generata in 1.4106 secunde