Medicul de gardă

Care sunt simptomele hepatitei A

242
1
Care sunt simptomele hepatitei A - 22iuliemedic2hepatitaa-1374504296.jpg

Articole de la același autor

"Este vară, copiii stau mult la joacă, pe afară, mănâncă fructe, mai spălate, mai nespălate… M-ar interesa care sunt simptomele hepatitei A, boala mâinilor mur-dare?" – Diana Lungu.

v v v

Înainte de a ne spune care sunt semnele care trădează instalarea hepatitei A în organism, dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed ne-a explicat că hepatita virală de tip A este o boală infecțioasă care afectează ficatul și este produsă de virusul hepatic A. Nu trebuie tratată cu superficialitate, întrucât boala este contagioasă, transmi-țându-se pe calea infecției fecal-orale, exact din cauza unei igiene necorespunzătoare.

Simptome. Cât privește semnele bolii, acestea sunt oboseala, urină mai închisă la culoare, în-gălbenirea ochilor, a extremităților. Chiar dacă boala se poate manifesta și agresiv, partea bună este că nu se cronicizează niciodată. Așadar, de regulă, cine a fost infectat cu virusul hepatitic A în trecut, nu se mai poate infecta încă o dată și nici nu va mai putea să transmită virusul altora, căci organismul va dezvolta anticorpi care îl vor proteja pe om de viitoare infecții cu virusul hepatitic A. Esențial este ca persoanele care acuză simptomele mai sus prezentate să se prezinte de urgență la medic, pentru a ști exact cum stau lucrurile vizavi de propria sănătate. 

Comentează știrea

nike lunar
9 octombrie 2014
nike lunar

Heya are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated! nike lunar http://www.ventedeschaussures.com/chaussures-de-foot-soldes-chaus-16.html

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Diverse : Munca ne păzește de boli
Pagina a fost generata in 0.6735 secunde