Care e cea mai mare greșeală a unui văduv

853
3

Articole de la același autor

Foarte mulți vârstnici fără copii, după ce-și pierd partenerul de viață, de teamă să nu moară singuri în casă, aleg să cedeze, cu acte în regulă, întreaga avere unor necunoscuți, în schimbul acordării îngrijirilor necesare, pentru ca apoi să fie azvârliți în stradă.

A curs multă cerneală în toată presa românească pe marginea a tot felul de tertipuri imobiliare cărora le-au căzut pradă bătrâni fără moștenitori. Din păcate, la întocmirea formalităților, legale de altfel, de cedare a averii, nu au recurs la serviciile unui avocat, pentru a include în documentele respective clauze care să le permită rezilierea contractelor astfel încât să… nu fluiere a pagubă.

Coșmar la bătrânețe

O asemenea dramă o trăiește de nouă ani de zile și constăn-țeanul Sion Costică Aurel, în vârstă de 87 de ani, care, prin mesajul său disperat încearcă să atragă atenția și altor "văduvi" să nu repete greșeala imensă pe care a făcut-o el în anul 2004. Bărbatul regretă că în loc să-și vândă averea, evaluată la acea vreme la 2.064.026.500 lei vechi, să depună banii în bancă, apoi să plătească o persoană care să-l îngrijească, a luat hotărârea de a împuternici pe cineva să-l îngri-jească la bătrânețe în schimbul moștenirii averii. Calvarul bărbatului a început după ce a rămas văduv. Disperat că și-a pierdut soția și mizând pe încredere, a încheiat un testament pe numele Luciei Roșu, care prevedea o clauză prin care femeia se obliga să-l îngrijească până la sfârșitul zilelor, urmând ca după decesul bătrânului, să-i revină ei întreaga avere. Potrivit inventarului valoric din testament, averea a fost evaluată la cifra de 2.064.026.500 lei vechi.

Au urmat tertipurile imobiliare…

Numai că după autentificarea testamentului, bătrânul susține că Lucia Roșu s-a mutat din comuna Cumpăna, unde locuia, la domiciliul său: "Neînțelegând ce intenții are această femeie, am semnat, când încă nu-mi revenisem după un accident vascular, un contract de vânzare a casei proprietatea subsemnatului din strada George Enescu nr. 12, cu suma de 1.684.980.00 lei vechi, nerealizând practic în ce mă bag. Apoi, aceeași Lucia Roșu s-a ocupat de cumpărarea unui apartament pe bd. Ferdinand nr. 118. Profitând de starea mea de sănătate, au fost trecuți în calitate de cumpărători soții Lucia și Ion Roșu, care au devenit proprietari, subsemnatul fiind menționat ca procurator de fonduri, cu clauză viageră de habitație. Au urmat ani grei de coșmar!".

Numai că, la scurt timp după această tranzacție, potrivit declarațiilor bătrânului și ale avocatului său, Aurel Glăvan, a urmat un alt demers imobiliar, în urma căruia s-a vândut apartamentul de pe Ferdinand și s-a cumpărat o casă pe strada Vânători nr. 14, cumpărător fiind, de data asta, fiul femeii.

Amenințări nesfârșite

Apoi, Lucia Roșu a plecat din țară, bătrânul susținând că în locul îngrijirilor necesare, a avut parte numai de amenințări și somații de a-și căuta altă locuință, el nemaifiind proprietar.

Plângere la CEDO

Întrucât în urma acțiunilor în instanțele constănțene nu a reușit să-și recupereze măcar o parte din avere, bătrânul a înaintat o plângere Curții Europene a Drepturilor Omului, din care cităm un fragment: "Onorată Curte, nu știu unde și cum să-mi mai caut dreptatea în țara mea, România, eu care dintr-o avere de peste 200.000 lei, plus alte economii bănești la bancă, CEC, CAR pensionari, acum nu am niciun ban, dar nici un acoperiș deasupra capului, datorită acțiunilor necinstite ale acestei familii, care huzurește pe banii mei… Toate cele arătate în plângere le susțin cu înscrisuri oficiale și încă mai sper că mi se poate face dreptate!".

Disperat, bătrânul văduv tot mai speră ca până la soluționarea cauzei de către CEDO, instituțiile de protecție socială ale statului român să-i dea o mână de ajutor.

Întrucât actualul proprietar nu a putut fi contactat, îl invităm la redacție pentru a-și expune punctul de vedere în legătură cu acuzațiile bătrânului.

Comentează știrea

NELU
11 septembrie 2013
LA SUBIECT

Am spus de nenumarate ori ca LA NIVELUL INSTITUTIEI PRIMARIEI TREBUIE SA EXISTE UN SERVICIU ca juristi sunt cacalau care sa asigure o reprezentare OBLIGATORIE la incheierea actelor juridice, cu atat mai mult celor de dispozitie, instrainare, ca de la o anumita varsta, 80 DE ANI incep sa profite toti. Noi ce facem ? CARNAVAL ca-i suleiman magnificul ca e altceva numai pentru POPULATIA CONSTANTEI NIMIC.

admirator
11 septembrie 2013
ei, lasati

nici Politia sau Parchetul nu-si bat capul sa aresteze astfel de indivizi si notarul care abuzeaza. Si nici justitia nu blocheaza asemenea acte abusive, declarind nule actele respective. E clar ca sunt mina in mina. Daca va uitati la cine face astfel de acte, veti avea surpriza sa vededti strinse legaturi cu serviciile secrete (foste, actuale)...

2003 honda cbr600rr fairings
2 iunie 2014
2003 honda cbr600rr fairings

The front blinkers are integrated into an aerodynamic fairing which not only reduces drag, but the fairing keeps the heat off the rider's legs. Recesses on the 19 litre fuel tank provide a tucked in riding position and combined with the upright handlebars and a broad urethane seat makes the Kawasaki Ninja 1000 a comfortable machine to ride long distances. 2003 honda cbr600rr fairings http://hondacbr600fairings.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3062 secunde