Când se poate recurge la mediere

138

Articole de la același autor

"Pentru orice fel de conflict trebuie mai întâi să te consulți cu un mediator și după aceea să deschizi dosar în instanță?" (Luiza Tudorașc)

v v v

Ca și în cazul tranzacției, oamenii pot recurge la mediere pentru a preîntâmpina un litigiu, pentru a stinge un litigiu sau chiar după pronunțarea unei hotărâri judecătorești sau în situația existenței unui alt titlu executoriu, pentru a conveni asupra modalității de executare a obligației cuprinsă în acesta, deci inclusiv în faza executării silite – ne-a explicat consilierul juridic Carmen Gigică.

Ședința de informare, obligatorie

În plus, pentru informarea celor care consideră că problema lor nu poate fi… mediată decât prin instanță, aceștia sunt obligați să participe la ședința de informare prealabilă introducerii cererii de chemare în judecată. Chiar dacă din legea medierii nu rezultă că părțile sunt obligate să parcurgă această procedură, totuși, în cazurile expres prevăzute de lege, au obligația de a participa la o ședință de informare privind avantajele medierii. Această obligație cade în sarcina părților în cazul conflictelor în materie civilă, de familie, în materie penală, precum și în alte materii, în condițiile prevăzute de lege. Practic, toate litigiile enumerate în textul legii sunt obiect al medierii, cu excepțiile prevăzute tot de lege.

Pentru a vă lămuri situația personală, puteți lua legătura cu unul din mediatorii constănțeni. Tabelul cu mediatorii poate fi consultat chiar la sediul instanțelor de judecată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2011 secunde