Când se depune o reclamație la OPC

256
1
Când se depune o reclamație la OPC - candsedepunereclopc-1398880919.jpg

Articole de la același autor

Pentru a putea fi instrumentate de către comisarii din cadrul Comisariatului Județeam pentru Protecția Consumatorilor, pe-tiționarii trebuie să știe că e nevoie de respectarea câtorva condiții. Iar prima condiție, oricât vi s-a părea de nepotrivită dumneavoastră, doamnă Cornelia Mireanu, este încercarea de a rezolva amiabil problema cu operatorul economic care a comercializat produsul sau a prestat serviciul care produce nemulțumiri.


Abia după ce constatați că, dincolo de argumentele dumneavoastră, nu ajungeți la o înțelegere cu vânzătorul sau cu administratorul unității, atunci aveți dreptul să depuneți o reclamație la Comisariatul Ju-dețean pentru Protecția Consumatorilor.


Unde se primesc sesizările
Primirea reclamațiilor de la consumatori se face la sediul OPC (Str. Poporului nr. 121 bis, Constanța. Telefon: 0241/550.550. Fax: 0241/631.528. Email: [email protected].). Conform prevederilor legale,  reclamațiile și sesizările se fac în format scris sau electronic și se depun personal sau se transmit prin poștă clasică sau electronică la sediile comisariatelor județene. De precizat că sesizarea se face în nume personal, urmând a fi rezolvată în termenul legal, dar numai dacă este însoțită de toate documentele probatorii, res-pectiv factură fiscală, bon fiscal sau chitanță, contract, certificat de garanție sau alte documente, după caz. 


Comentează știrea

Rodica
21 mai 2014
INCOMPETENTA

Din pacate,OPC Constanta, se face ca lucreaza,pe banii nostri."Comisarii "(ce titlu pompos) din Constanta,nu stiu sa faca o ancheta(cercetare) la fata locului.De exemplu,daca un client face o reclamatie impotriva unui dentist(cismar,ceasornicar) etc.,el(comisarul insarcinat cu rezolvarea acestui caz), in loc sa se dea drept un client obsnuit, si sa urmareasca modul de lucru al celui reclamat,se duce direct la usa reclamatului,isi declina identitatea si scopul vizitei.Numai un tembel de om poate actiona asa.De ce? Foarte simplu,deoarece,toti cei reclamati au toate autorizarile,formularele etc.,cerute de legislatie,dar nu RESPECTA LEGEA.Prin urmare,comisarul va redacta un raspuns "oficial", in care va arata "nevinovatia " reclamantului.Asa ,tot sa fii comisar.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.433 secunde