Când să-ți anunți angajatorul că ești gravidă

667
Când să-ți anunți angajatorul că ești gravidă - sarcina-1359757498.jpg

Articole de la același autor

Este adevărat, doamnă Veronica Suciu, legea nu le permite angajatorilor să dispună desfacerea contractului de muncă al unei angajate însărcinate, însă dacă nu a fost informat despre acest lucru, această obligație (dacă decizia se bazează pe argumente legale) nu mai este valabilă. Totul, din cauză că angajatorii nu-și pot da afară angajatele gravide numai dacă au fost informați în prealabil despre acest lucru. 

Așadar, pentru a se putea bucura de avantajul conferit de lege, Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă, le recomandă gravidelor să-și informeze angajatorul în momentul în care au dovada certă a stării lor.


Cum trebuie procedat?

Pentru a nu risca să fie concediate, angajatele însărcinate trebuie să respecte următorii pași: să-și anunțe, în scris, angajatorul cu privire la starea de graviditate înainte de încetarea raporturilor de muncă, iar la documentul respectiv să atașeze toate documentele medicale care să-i susțină afirmația. Pentru mai multă siguranță, notificarea și documentele justificative trebuie făcute în dublu exemplar, iar angajata să ceară număr de înregistrare de la registratura unității, având apoi grijă să rețină un exemplar cu numărul de înregistrare și viza angajatorului. Numai așa se va pune la adăpost, cel puțin din punct de vedere legal și nu fi apăsată de emoția că ar putea fi oricând disponibilizată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Lista produselor interzise în sarcină
Pagina a fost generata in 0.5226 secunde