Când începe racordarea la gaze și cine face lucrarea

2979
3
Branșarea poate începe după circa trei luni de la depunerea cererii, interval în care se obțin toate avizele necesare. Se lucrează în orice anotimp, inclusiv iarna, cu condiția ca temperaturile să nu fie foarte, foarte scăzute, iar lucrarea trebuie făcută numai de o firmă autorizată.


De-a lungul anilor, oamenii au căutat în permanență alternative de încălzire la soba cu lemne a bunicii, mai mult sau mai puțin sofisticate, în funcție de bugetul și exigențele de confort ale fiecă-ruia. Ceea ce se întâmplă în pre-zent la Constanța, oraș cu o gigacalorie colosală, îi obligă pe majoritatea oamenilor să caute soluții mai convenabile și mai eficiente, iar trecerea la încălzirea cu gaze naturale este una dintre acestea. Problema este că trecerea de la un sistem la altul este nu doar costisitoare, ci și "apăsată de birocrație". "Am fost plecați din țară peste doi ani, am muncit afară, n-am câștigat extraordinar, dar suficient cât să ne rezolvăm cele mai importante probleme. Prima în planul nostru este să ne racordăm la gaze. Locuim la casă, am fost racordați la RADET prin blocul din apropiere, am reușit să ne debranșăm cu mare greutate înainte să plecăm din țară. Un vecin ne-a spus să ne luăm gândul, cer prea multe hârtii, branșarea durează mult și bine dacă n-ai cunoștințe. Nu mă descu-rajează chestiile astea, însă vreau să știu când începe branșarea după ce depui cererea și cine se ocupă de lucrare? Am pe cineva care a lucrat la Congaz, dar nu are firmă. Iarna se fac racordări sau nu-mai pe vreme frumoasă? Am încer-cat să aflu de la Congaz informații, dar nu răspunde nimeni la telefoanele alea, am încercat cu orele, tot vine ton de fax!" – ne-au spus soții Valeria și Ion Ionescu, care mai au o problemă: întrucât locuiesc într-o casă cu spații comune în indivi-ziune, ar vrea să știe dacă li se permite numai lor branșarea la gaze.

Este o perioadă mai aglomerată

Într-adevăr, trebuie să dispui de ceva timp și răbdare pentru a ți se răspunde la unul din telefoanele Congaz. Totul, din cauză că, po-trivit Serviciului Informare Clienți, este o perioadă cu foarte multe solicitări. Dincolo de acest aspect, oricât am urî birocrația, după de-punerea cererii de acord de acces pe un formular tip (la Biroul de Relații cu Publicul al S.C. Congaz S.A. din City Park Mall, etaj 2 Sky Level, Bd. Alexandru Lăpușneanu nr.116C, Constanta) și achitarea tarifului pentru analiza și elaborarea acordului de acces, urmează niște pași fără parcurgerea cărora branșarea nu este posibilă.

Circa trei luni de așteptare

Din momentul în care s-au obținut toate avizele necesare, termenul de așteptare până la începerea lucrării este estimat în jurul a trei luni. Cât privește execuția instalației de racordare (branșamentul), aceasta se face de către S.C. Congaz S.A. prin intermediul agenților economici autorizați de A.N.R.E. și numai după avizarea tehnică a proiectului de branșament și obținerea autorizației de construire, a avizelor de la deținătorii de utilități (apă, canal, energie electrică, telecomunicații, energie termică, etc.) și a celei de intervenție în domeniul public emisă de Primărie. Referitor la execuția instalației de utilizare, aceasta cade în sarcina unui agent economic autorizat de A.N.R.E., ales de beneficiar după primirea acordului de acces și avizarea tehnică a proiectului instalației de utilizare.

Acte pentru cei de la case

Spre deosebire de solicitanții care locuiesc la bloc, cei care stau la case trebuie să atașeze cererii de acord mai puține documente, adică actul de deținere a spațiului (teren plus construcție) și actul de identitate al proprietarului, toate în două exemplare. Dacă există mai mulți moștenitori și nu este făcută indiviziunea sau dacă sunt spații comune în indiviziune, cum este în cazul de față, este neapărată nevoie și de acordul notarial al celorlalți coproprietari.

Se lucrează și iarna

Temerea că din cauza condițiilor nefavorabile din anotimpul rece, branșarea va fi blocată nu este justificată, întrucât racordări la gaze se fac în toată perioada anului. Singurele intervale-problemă sunt cele cu temperaturi foarte, foarte scăzute, care nu permit efectuarea lucrărilor de perforare și de punere în funcțiune. În rest, potrivit Congaz, fie iarnă, fie vară, lucrările decurg în parametri normali.


Comentează știrea

eu
3 noiembrie 2012
doar cu spaga

dupa sase luni de la depunerea actelor m-a chemat congazul sa-mi dea inapoi tot dosarul ca n-a obtinut avizul de la radet dar nu a avut curajul sa motiveze in scris ci a cerut un alt dosar pe asociatie pe care probabil il v-a respinge peste alte sase luni aceeasi sau primaria.Poate ii verifica cineva si pe astia la mita

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
3 noiembrie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:)).

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

MIRUNA
3 noiembrie 2012
nu-l mai deranjati pe mazare

el isi traieste tineretea(tineretea aia care nu mai exista, din iluziile lui schizofrenice ,fireste;)) si traieste viata cat mai intens,(caci nu se stie cand va fi arestat sau va fi nevoit sa fuga in brazilia sau venezuela)..si in fond ,de ce l-ar durea pe el la basca rosie de constateni?pai el i-a facut asa prosti si masochisti sa il voteze si revoteze in ciuda bataii de joc pe care le-a administrat o ,mai ales in ultimii ani?http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4635752409282&set=o.487947061238824&type=1&theater..;))

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Social : Cât ne va costa încălzirea la iarnă
Pagina a fost generata in 0.2089 secunde