Veterinarul pe recepție

Când devine câinele un pericol pentru copii

292
"Am un câine care are aproape șapte ani și un copil de patru ani, îi iubesc pe amândoi la nebunie. Până acum, câinele a fost foarte cuminte, s-a jucat cu copilul, n-a reacționat violent chiar dacă micuțul s-a mai dat la el, recunosc asta. Din contră, câinele îmi proteja copilul, îi lăsam singuri în cameră fără probleme. De câteva zile, câinele a început să se dea la copil pe nepusă masă, fără să fie deranjat. Cineva mi-a spus că e bătrân și trebuie eutanasiat, însă nimeni din familie nu vrea să se despartă de el. Eu, ca mamă, sunt speriată și întreb medicul veterinar dacă există altă soluție decât eutanasierea sau sunt eu prea exagerată? Vă mulțumesc mult pentru înțelegere" (A. Ioana). 


v v v

Nu se pune problema vreunei exagerări din partea dumneavoastră, întrucât însuși medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu a confirmat că pe măsura avansării în vârstă, și comportamentul câinilor se schimbă, din păcate, în rău. Practic, devin mai uituci, mai nervoși, latră mai mult, posibil și din cauza deficiențelor de auz pe care încep să le aibă cu trecerea anilor. Atenție, animalul trebuie ajutat în această perioadă a vieții, iar una dintre măsuri vizează și schimbarea modului de hrănire. Pentru asta, este clar că trebuie să duceți câinele la un consult specializat, medicul veterinar urmând să vă dea și sfaturile necesare.

O asociere periculoasă

Până atunci, este bine să știți că schimbările bruște de comportament se pot datora atât vârstei, cât și unor probleme ascunse de sănătate, care, nedepistate, nici măcar nu s-a pus problema vreunui tratament.

Una peste alta însă, un câine bătrân (chiar dacă procesul de îmbătrânire nu este același pentru toți câinii), constituie un pericol pentru cei mici și, pe cale de consecință, dacă a depășit șapte ani, câinele trebuie supravegheat permanent dacă în casă există un copil și nu trebuie lăsați singuri împreună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce tușesc câinii
Luni, 05 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cine suferă de arsuri la stomac?
Joi, 25 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Și câinii îngrijiți miros?
Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Când este periculoasă tahicardia
Marţi, 06 Noiembrie 2012
Stire din Social : Studiu/ Când fac româncele copii
Pagina a fost generata in 0.4799 secunde