Câinii pot fi o problemă. Aflați când!

324
1
Câinii pot fi o problemă. Aflați când! - 4martiecainipovara2-1362410895.jpg

Articole de la același autor

"Soția mea e cam agitată din fire și nu mai suportă câinele, un Ciobănesc. Ca să ne oblige să-l dăm, îl învață să se dea la cei care intră în curte. Vecinii se plâng că nu-l mai suportă, latră mai tot timpul, și noaptea, ne amenință că, dacă nu-l potolim, o să ne aducă poliția la ușă. La fel de agitat este și când vede alte animale, mi-e frică să-l mai scot la plimbare. Ce pot face în cazul ăsta, copilul nu vrea să-l dăm?" – ne întreabă Alexandru T., din Constanța.


v v v

Proprietarii de câini știu foarte bine că aceștia devin rapid "membri" ai familiei care i-a adoptat. Dacă însă comportamentul stăpânilor nu este corect, atunci câinele chiar devine o povară, ne-a explicat Ziadin Murat, vicepreședinte al Clubului de Dresaj Canin din România. Așadar, cei care se știu colerici din fire nu trebuie să achiziționeze câini din simplul motiv că pornirile lor agresive (dacă nu reușesc să și le stăpânească în preajma animalelor) ar putea fi transmise, telepatic, și câinilor. În aceste condiții, se întâmplă ca și în lipsa unei comenzi din partea stăpânului (darămite atunci când primesc ordine!), acești câini să atace, fie oameni, fie alte animale din preajma lor.

Obligații prin lege

Iar lucrurile nu se opresc aici, Z. Murat precizând că este interzisă prin lege antrenarea câinilor în vederea dezvoltării agresivității sau alte activități ce ar pune în pericol viața și integritatea corporală a unor persoane sau animale, iar plimbarea lor este permisă numai în locuri special amenajate. De asemenea, proprietarii sau chiar deținătorii temporari ai câinilor periculoși sau agresivi trebuie să știe că au obligația să-i înregistreze la Asociația Chinologică zonală și să inscripționeze în mod vizibil, la intrarea în apartament ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul "Câine periculos", pe o plăcuță cu dimensiunile 15/25 centimetri. 


Comentează știrea

admirator
5 martie 2013
si pentru

maiddanezi cine face toate astea?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Vineri, 09 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce tușesc câinii
Pagina a fost generata in 1.5673 secunde