Veterinarul pe recepție

Câinii cu urechile lăsate, mai sensibili

322
Câinii cu urechile lăsate, mai sensibili - 21novcainiurechilasate-1385048883.jpg

Articole de la același autor

"Am avut și alți câini, însă fără pic de blană. După ce m-am mutat la curte, mi-am luat unul blănos și cu urechile lungi, mi se pare mult mai sensibil cu urechile, nici măcar nu pot să i le ating, face urât și scutură tot timpul din cap. Ce boală poate să aibă? Adriana Voicu".

v v v

În această perioadă, cu umezeală, dar și curenți de aer rece, cățelul riscă să facă otită mai mult decât oricând. Potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, otita este o boală extrem de sâcâitoare pentru câine. Din păcate, în funcție de evoluție, boala poate reveni oricând.

Pe de altă parte, un animal care suferă de otită va scutura foarte des din cap, va avea durere la palparea urechii, iar dacă situația este gravă, o secreție abundentă, urât mirosi-toare.

Predispoziție la boală. Medicul ne-a confirmat că patrupedele care au blană și urechi lungi sunt mai predispuse la otită. De aceea, ar trebui toaletate măcar o dată pe lună și atent supravegheate. În plus, trebuie eliminat părul din ureche, iar zona afectată, curățată cu soluții speciale, și nu oriunde, ci la cabinetul unui medic veterinar. Ca o măsură simplă de evitare a complicațiilor se recomandă și acoperirea canalului auditiv cu puțină vată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Când pot fi eutanasiați câinii
Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Așa tratezi câinele răcit
Pagina a fost generata in 0.4928 secunde