"Câinele își face nevoile peste tot, nu-l pot disciplina!"

2100

Articole de la același autor

"Am încercat, atât cât m-am priceput și m-au învățat alte prietene care au câini mai demult, să-mi ajut câinele să-și facă nevoile numai într-un loc. Chiar dacă stau la curte, n-am decât câțiva metri în fața casei și o grădiniță la care țin enorm. Când sunt plecată la muncă, animalul îl bag în casă, din cauză că mi-a umplut toată grădinița de rahați și gropi…. Citesc această rubrică și rog medicul veterinar să mă sfătuiască, sunt disperată, câinele își face nevoile peste tot, nu-l pot disciplina! Cu mulțumiri pentru înțe-legere, Ioana Val".

v v v

Într-adevăr, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu ne-a confirmat că pentru a se ajunge la performanța ca patrupedul să nu-și mai facă nevoile pe unde nimerește ar trebui respectate câteva reguli generale. Le prezentăm, în continuare, pe cele mai importante:

Diferența între afară și casă. Câinii nu știu care e locul potrivit unde își pot face nevoile, tocmai de aceea este obligația stăpânului să-l ajute să facă diferența între în casă și afară. Însă, în niciun caz nu este o soluție să fie lăsat afară, din când în când. Pe de altă parte, câinii au, totuși, un instinct natural, care îi ajută să păstreze curățenia în locul unde dorm sau se joacă, iar acest lucru trebuie avut în vedere.

Să se curețe în fața câinelui. Mai ales la început, oricâte eforturi este dispus stăpânul să facă, animalul tot nu va putea fi dis-ciplinat cu una, cu două. De aceea, este esențial ca locul în care și-a făcut nevoile, fie că se află afară sau în casă, trebuie să fie curățat în fața lui, apoi să i se arate că nu e în regulă ceea ce a făcut și că, dacă nu-și învață lecția, va suporta consecințele. De asemenea, cățelul trebuie să fie obișnuit cu un program fix de mâncare și apă, iar dacă este ținut în casă, ar fi bine să nu primească mâncare înainte de culcare.

Important! Având în vedere că inteligența este un apanaj al câinelui, dacă va fi lăudat când se comportă cum trebuie și, dimpotrivă, criticat când nu respectă regulile, cu timpul, va reuși să înțeleagă despre ce e vorba. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce reguli trebuie să știe orice copil
Pagina a fost generata in 0.4908 secunde