Câinele îl mușcă pe vecin. Ce riscați

311
1
Câinele îl mușcă pe vecin. Ce riscați - cainemusca-1418912097.jpg

Articole de la același autor

"Zilele trecute, câinele a ieșit din curte odată cu o rudă, care venise în vizită la părinții mei. Nu știu ce s-a întâmplat, dar l-a mușcat destul de rău pe copilul vecinului, l-o fi întărâtat… n-a văzut nimeni faza. Le-am spus că plătesc tratamentul, am vrut să-i cumpăr copilului ceva de Crăciun, dar vecinii sunt foc și pară, vor să mă dea în judecată pentru daune, că le-am speriat copilul și nu mai doarme bine. Eu sunt stăpânul câinelui, dar nu eram prezent. Ce bază legală există ca să răspund acum în fața legii?" – întreabă Mihai Damian.

Legislația în materie civilă este clară, proprietarul oricărui animal sau orice persoană care se servește de acel animal este răspunzător de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa, precizează consilierul juridic Carmen Gigică: "dacă părțile nu își pot rezolva diferendul pe cale amiabilă și se face recurs la lege, atunci baza legală care atrage răspunderea civilă pentru prejudiciile cauzate de animale este art. 1375 din Noul cod civil, dedicat răspunderii pentru prejudiciile cauzate de animale". 

Comentează știrea

NELU
19 decembrie 2014
la subiect

Renuntati la fotografii de MANIPULARE. Aceasta este o poza facuta la orele de antrenament cu specialistii. Nu luati o fotografie dintr-un context si o puneti in alt context ca nu este deontologic. Pe cel in cauza, il sfatuiesc sa pastreze, CA PROBE, invitatiile facute pentru a plati tratamentul si a face chiar un cadou de Craciun. Eu chiar as face, o adresa catre vecin prin executorul judecatoresc, cu aceasta invitatie. Vrea banii bine, se stinge litigiul, nu vrea banii atunci se demonstreaza altceva. Era un copil mai zvapaiat, intarata animalele ca sa se distreze ? mai erau oameni, (martori), Eu am vazut un grup de copii cum aruncau cu pietre intr-o pisica !., este un mod de distractie. Asa de speriat ...ne speriem cu totii si nu dormim noptile (un cutremur sa vina si ..toata familia intra in panica). Si inca ceva foarte important, Judecata se face pentru corectare, indreptare, educare, si NU pentru RAZBUNARE., coroborat si cu intentia dvs. pozitiva de a repara incidentul si material si printr-o pozitie sincera, ca v-ati adresat si ziarului sa faceti un dialog, descrie perfect intentia pozitiva constructiva.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Pisica și plimbarea de iarnă
Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum recunoști un câine bătrân
Luni, 04 August 2014
Stire din Economie : Nou în Codul Fiscal rescris
Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Stire din Economie : Agenda europeană
Pagina a fost generata in 0.4512 secunde