"Badea Cârțan", cotropit de broaște și mirosuri fetide

1873
6
Într-un oraș care se vrea a fi capitală a turismului, există locuri care nu pot decât să ne dezonoreze.

Loc infect, cu toate ingredientele de rigoare, pe care cuvintele nu au puterea să le descrie la adevărata dimensiune: gunoaie cât cuprinde, o pătură groasă de mătasea broaștei, sub care batracienele orăcăie nestingherite iar mizeria intră în putrefacție, mirosuri fetide, care-ți taie respirația, dezvoltate și de vremea caniculară, capcane pentru copiii care se joacă, așa poate fi descris fostul bazin olimpic de înot din fostul parc "Badea Cârțan", odinioară o mândrie a Constanței.

Indiscutabil, la completarea tabloului de coșmar contribuie din plin și apetitul unora de a arunca tot ce le prisosește oriunde văd un loc lăsat de izbeliște de auto-rități. Oamenii din zonă acceptă că vinovați pentru această situație sunt și cetățenii certați cu bunul simț, însă consideră că dacă autoritățile și-ar fi făcut treaba, nici "Bipezii orașului nu ar fi avut atâta teren la dispoziție. Însă atâta vreme cât primăria tratează cu sictir hălci întregi din oraș, care se degradează sub ochiii nepă-sători ai celor plătiți să aibă grijă de mediul în care trăim, ne vor îngropa gunoaiele și nu vom avea parcuri în care să ne plimbăm măcar nepoții, dacă despre bătrâni se spune că și-au trăit viața și nu merită așa ceva! Rușine! Nesimțirea și indife-rența nu se datorează crizei financiare!" (ec. Mihai Stelea).

Râd turiștii de noi!

"Locuiesc chiar lângă bazin, anul trecut, după o re-clamație, s-a cu-rățat un pic, dar așa, cu grijă, să nu fie deranjați șobolanii și broaștele… Piscina dis-trusă a rămas la fel pe poziție. Plus că o grămadă de persoane iresponsabile vin și hrănesc haitele de vagabonzi din zonă, iar ambalajele le aruncă pe jos, în loc să-și ia javrele cu ei acasă cu ambalaj cu tot. Nu e de mirare că suntem pe ultimul loc în Europa și acolo vom rămâne cu autorități indiferente și oameni iresponsabili. Trebuie asanată cloaca asta până nu ne îmbol-năvim cu toții! Plus că râd turiștii care, văzând de la distanță atâta verdeață, cred că cine știe ce parc le-a scăpat din orașul ăsta! Mi-e rușine că sunt constănțeancă!" (Milena Ciurea).

"Nu poți să răzbești, om cinstit, în orașul ăsta!"

Un alt cititori care locuiește în zonă ne-a mărturisit că îi plânge inima când vede atâta indiferență față de un perimetru care ar fi putut rămâne o oază pentru acest oraș, cum de altfel a și fost o bună perioadă. În plus, ne-a mărturisit că acum câțiva ani se hotărâse să deschidă o mică terasă, cu băuturi răcoritoare etc. în acest loc, angajându-se să facă și curățenie, însă blocarea demer-surilor l-au obligat să renunțe: "De la Primărie mă trimiteau la Ministerul Sportului, mi se cereau fel de fel de hârtii, pe care apoi le anulau și îmi solicitau altele. A fost o nebunie, șase luni din viața mea s-au scurs făcând drumuri inutile, cheltuind timp, bani și mai ales nervi. Până la urmă am renunțat, nu poți să răzbești la noi, fiind un om cinstit. Și iată consecințele!"

Tot ce-și doresc oamenii este ca această rană deschisă de pe obrazul Constanței să fie urgent vindecată. Pur și simplu nu mai suportă miresmele, orăcăitul broaștelor care populează liniștite fostul bazin de înot, gunoaiele-adevăratele stăpâne ale locului, se tem că acest focar de infecție le-ar putea îmbolnăvi, în primul rând, copiii care zburdă pe acest teren, din moment ce de alte locuri spe-ciale de joacă prin zonă nu dispun.


Comentează știrea

dude
25 august 2012
kkt

este foarte greu intr un oras fara primar

DAN
26 august 2012
GF

PAI CARE AU FOST CRETINII CARE AU VOTAT PE JEGU DE MAZARE

Răspuns la: kkt
Adăugat de : dude, 25 august 2012
este foarte greu intr un oras fara primar
mine
26 august 2012
mda

votezi pentru un pui si un ulei si pe urma vrei sa traiesti civilizat ... am copilarit la acel bazin olimpic si era extraordinar de frumos si de bun. intrarea era 5 lei moneda de aluminiu care dupa ce intram sigur gaseam alta pe fundul bazinului pentru a intra a doua zi.

ion
26 august 2012
asta e

in curand acel loc va fi restituiti fostului proprietar si acolo o sa apara niste blocuri :-)

Stan&Bran
28 august 2012
Branza e si pe bani, faceti locuri de munca si pentru tigani

Sa iasa in fata cei cu puiul si uleiul moca. Cacat, n-am muncit/m cu totii?? Urmeaza inca o iarna grea si dupa aia vom vedea cati mai ramanem pe linia de plutire cu capitalul. Numai oropsitii sunt ajutati, dar eu in plm nu platesc impozite?? Primaria ajuta numai nevoiasii, e BINE, dar vom ajunge si restul in situatia asta daca nu mai scade pretul apei, gigacaloriei etc.. O sa ajungem in final toti saraci, sa-l vad atunci pe D-ul primar cati pui mai are de dat. P.S.: Unu care nu a primit pui MOCA.

lucian56
6 septembrie 2012
Ati fost bagati in priza!

Interesant moment al aparitiei acestui articol. Toata baza "sportiva" Badea Cirtan este i acest hal de 20 ani. Asemenea articole trebuiau sa apara lunar sau trimestrial. Acum vad ca primaria s-a apucat de treaba. Mai intii a trimis comunitarii sa faca chipurile sondaj de opinie daca suntem de acord sa apara o piata in locul salii de sport. Si-au adus aminte de niste amarite de garaje de prin zona si au trimis controlorii sa ii puna pe oameni sa dispara. E clar este timpul ca terenul sa fie "distribuit" de 'comisia de specialitate din primarie". Acum citiva ani trebuia sa/l ia Hagi dar i s-a cerut cam multa spaga. Apoi a fost vorba de o mare sala polivalenta. Adio. Asa ca n-ar strica un cartier de locuinte probabil sociale in prima faza ca se poarta.

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cetățenești : La… muncă și în timpul concediului?
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cetățenești : Piept de pui cu legume en papillote
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cetățenești : Cuțitele care fac minuni în bucătărie
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cetățenești : Alba-neagra cu cerșetoria…
Pagina a fost generata in 1.3684 secunde