SEMNALE

"Au intrat ca-n brânză în proprietatea noastră!"

739

Articole de la același autor

În numele tuturor fraților săi, care au moștenit de la părinți 8.000 mp de vie nobilă pe raza comunei Seimenii Mici, Vasile Gherlan acuză primăria din localitate de "abuz de putere, altfel nu pot să-i zic, din moment ce, cu câteva zile în urmă, ajutorul de primar, care locuiește în această comună, a violat terenul proprietate și a înființat un drum de trecere taman pe sola noastră, distrugând pomi fructiferi, s-au tăiat patru salcâmi, s-au rupt din gardul de împrejmuire patru spalieri de beton, sârma ghimpată și astfel s-a înființat, la o distanță de numai 20 de metri față de mai multe vii, o rampă de gunoi. Dorim o anchetă pentru a se demonstra faptele comise de această persoană. Pur și simplu au intrat ca-n brânză pe proprietatea noastră, iar noi vrem ca stricăciunile să se repare. Vă mulțumim!".

Amplă desfășurare de forțe
Primarul comunei, Lucian Blaj, a considerat că este momentul ideal pentru a demonstra, cu probe concrete, proprietarilor viei în discuție, care locuiesc în Cernavodă și nu au suficiente date despre istoricul localității Seimenii Mici, că incorectitudinea, ca să nu-i spună abuz, le aparține, în realitate lor, nicidecum primăriei. Totul, din cauză că, în anul 1991, când s-a făcut punerea în posesie a proprietarilor, deși în certificatul de proprietate apărea (situație neschimbată și în mo-mentul de față) o suprafață de 8.000 mp vie, în realitate, proprietarii au mai beneficiat de încă 800 mp, care era un drum de acces al comunei. "Le-am spus de multe ori că nu e corect ce se întâmplă, mai ales că ei au împrejmuit via, pe motiv că le intră hoții, dar și-au văzut mai departe de ale lor, fără să le pese că au blocat accesul localnicilor prin îngrădirea unui teren care de la început a fost drum. Conflictul acesta s-a aprins acum din cauză că a fost nevoie să facem curățenie în cimitir, și cum drumul nu mai exista, normal că s-a desființat gardul, altă soluție pentru transportarea gunoaielor neexistând. Noi putem să punem gardul la granița corectă a solei, însă nu avem voie, pentru că, în caz de un eventual incendiu, ar fi mari probleme. Ghinionul lor să aibă via lângă un drum de exploatare al comunei!".
Apoi, urmare sesizării proprietarilor, pentru că apele erau teribil de agitate, primarul a dispus constituirea unei comisii, din care a făcut parte și cadastristul localității, s-au făcut măsurători de față și cu reclamanții, și cu alți martori, constatându-se, negru pe alb, că în realitate sunt în plus 800 mp de vie.
În fața evidenței, reclamanții au acceptat situația, iar primarul comunei s-a declarat mulțumit că acest conflict mocnit a fost rezolvat, speră, pentru totdeauna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Octombrie 2010
Stire din Social : Parcul Viitorului a ajuns o ruină
Pagina a fost generata in 0.6233 secunde