Au îngrozit tot cartierul!

1610
6

Articole de la același autor

Disperați că cetele de romi au transformat, din 1990 încoace, fostul stadion din Inel II și zonele adiacente într-o cloacă, oamenii cer Poliției să ia măsuri mai drastice pentru descongestionarea perimetrului, iar primăriei, să pună tractorul pe terenul părăsit: "Să tragă niște brazde adânci, dacă tot nu sunt în stare să ne facă un parc!".

Nu sunt nostalgici ai comunismului, însă cei care locuiesc pe străzile Solidarității, Berzei și în zonele limitrofe complexului comercial Marvimex își aduc aminte cu plăcere că, înainte de 1989, actuala pârloagă a cartierului găzduia un stadion de fotbal, amenajat ca la carte și bine întreținut. În haosul care a urmat după Revoluție, toate dotările stadionului au dispărut bucată cu bucată, sub ochii îngăduitori ai autorităților de la acea vreme. Trist este că în cei 23 de ani scurși de atunci, autoritățile locale s-au dovedit la fel de îngăduitoare cu indivizii fără căpătâi care au luat în stăpânire zona, transformând-o într-un adevărat focar de infecție. Pe de altă parte, locatarii blocurilor K, M, N, ca și cei de pe Aleea Berzei se plâng că autoritățile s-au dovedit impasibile la nenumăratele lor semnale, considerând că dacă s-ar fi luat măsuri mai drastice, cu siguranță acele persoane n-ar mai fi îndrăznit: "Să ne râdă în nas atâția ani. S-au lipit ca scaiul, nu se dau duși nici cu Poliția! Ca la noi, la nimeni!"

Neputință sau dezinteres?
Locuitorii din zonă recunosc că, urmare unui articol apărut în ziarul nostru în primăvară, munții de gunoaie și corturile care-i adăposteau pe… stăpânii locului au dispărut, iar poliția s-a arătat mai des la față prin zonă. Faptul că minunea a ținut doar trei zile, iar lucrurile și-au reintrat pe vechiul făgaș, îi determină pe oameni să se întrebe dacă nu cumva autoritățile sunt, fie neputincioase, fie au un minim interes pentru vindecarea acestei răni deschise de pe fața orașului. "Au venit după ce ați scris dumneavoastră, de la primărie, și de la Protecția Copilului, pentru că erau foarte mulți copii în corturi. Au dispărut corturile, dar
au apărut fotolii și canapele aruncate de oameni (altă meteahnă a românului). Toți profită că au crescut bălăriile și nu se mai văd șobolanii, cadavrele, gunoaiele cu totul, sunt mai mascate. Plus că țiganii scormonesc zilnic prin gunoaie, iau tomberoanele la rând pentru peturi! Fac focul aici, gătesc probabil, iar fumul se ridică și noi nu putem nici măcar să aerisim. Filmul ar fi următorul: poliția vine, îi alungă, apoi poliția pleacă, iar țiganii revin pe poziții. Cât privește primăria, se vede clar că nu-i pasă, altfel ne amenaja un parc, un loc de joacă, avem și noi o grămadă de copii!", ne-a spus o locuitoare din zonă.

Raiul hoțiilor și tâlhăriilor
Un alt locatar ne-a povestit că după ultima descindere a Poliției că o parte din romi au migrat pe aleea Berzei, lângă platforma de gunoi și europubelele de aici. Zilnic, câte un puradel este vârât prin burlanul europubelelor, ca să arunce afară peturile sau ce le atrage lor atenția. "S-ar putea întâmpla vreun accident cu acești copii, să nu se sufoce acolo! Credem că Poliția trebuie să fie mai fermă cu acești oameni, dacă nu înțeleg de vorbă bună. Plus că fură de peste tot, capace de canalizare, au smuls lanțul unei femei chiar în ușa farmaciei… Iar dacă îndrăznim să le spunem ceva, aruncă după noi cu pietroaie. Credeți că așa ceva se mai poate tolera? Pentru ce mai plătim impozite pe liniște și alea, alea…? Și ca să fie tacâmul complet, sunt mulți oameni needucați, care trântesc aici tot ce rezultă de la demolări, că tot nu-i rost de amenzi!".

Poliția promite mai mult!
Agentul șef adjunct al Secției IV Poliție, Marian Iorga, ne-a spus că se fac descinderi repetate în zonă, însă indivizii cu pricina își reocupă, după plecarea polițiștilor, pozițiile, făcând ce știu mai bine: "O să încercăm să luăm și alte măsuri, să eliberăm zona!".
Pe de altă parte, cei din zonă consideră că atâta vreme cât autoritățile nu se vor implica pentru ca acești oameni fără căpătâi să se integreze într-un fel în societate, mulți dintre ei nu vor reuși să depășească stadiul de primitivism în care se zbat.



Comentează știrea

suparat
27 iunie 2012
mizerie

nu numai in inel 2 si in cartier inel 1 suntem inconjurati de munti de gunoaie ,de caini ,nu mai ai curaj sa te duci cu punga de gunoi la tomberon,tiganii pe camp si-au facut corturi ,scandal in fiecare seara si muzica la maxim,acel camp ar putea fi transformat in parc ,loc de joaca pt copii,in tot cartierul nu exista asa ceva,nu au copii unde sa se joace,piste de biciclete,ar putea fi amenajata o parcare,dar din pacate edilul nostru nu se gandeste si la" micile noastre ofuri",ca de ...de aia l-am votat

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

suparatul
27 iunie 2012
mizerie

hei, hei vorbiti de Inel 1 sau Inel 2...!!!! dar in centrul orasului? de la zona Dacia si pana la Casa de Cultura...peste tot numai mizerie de la caii romilor de pe strada Semanatorului. Dupamiaza in miez de vara trebuie sa stam cu geamurile inchise ca sa nu ne intoxicam de la mirosul asta insuportabil!!!! Unde sunt autoritatile..politia, garda de mediu...ei nu miros? este posibil ca in sec XXI sa traiesti in mijlocul unui oras care se vrea si european alaturi de balegarul de la caii rromilor de pe str. Semanatorului? Chiar nu se poate face nimic sa fie alungati de acolo pentru ca oricum au ocupat abuziv spatiul ala? Stie cineva ce este in zona aia? Dar ca mirosul si mizeria de acolo se intinde de la Dacia pana la Casa de cultura? Cand vor fi evacuati de acolo sau confiscate animalele! Permite legea sa cresti animale (cai, magari, vaci, etc) in mijlocul orasului? ca vad ca autoritatile (toate inclusiv primarul ales, permit!!!

umflatu
27 iunie 2012
mizerie

asa e. de ce nu-i scoateti de acolo cu forta? O sa aveti multe surprize de ce veti "gasi" acolo...!!!! peste 90% din infractorii din zona Dobrogei cred ca se gasesc acolo, pe str.Semanatorului!!!!

Nea Mitica
27 iunie 2012
Dragi constanteni!

Tiganii au si ei drepturi. Sunt CETATENI EUROPENI, mancatas!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5303 secunde