Sfaturi de vacanță

Așa închiriezi o mașină la nevoie

126
Așa închiriezi o mașină la nevoie - asainchiriezimas-1403113174.jpg

Articole de la același autor

Ne aflăm în plin sezon al concediilor de vară. De ani de zile, visezi la o vacanță cu avionul sau cu trenul prin spațiul comunitar și îți do-rești să poți vizita, în condiții confortabile, cele mai frumoase obiective turistice ale acelor zone. Pentru asta, ar fi bine să ai o mașină la dispoziție. Iar specialiștii de la permis-de-conducere.ro îți arată la ce tre-buie să fii atent dacă vrei să închiriezi un autoturism în străinătate. Iar rezervarea din timp a mașinii este primul pas. Iată cum trebuie să acționezi pentru a reuși o rezervare care să nu-ți aducă surprize neplăcute:

Nu neglija ofertele promoționale care pot reduce considerabil tariful de închiriere. Rezervarea o poți face cu mult timp înainte de a pleca, căutând site-uri specializate pe internet. Dacă vei face plata cu cardul, citește cu atenție condițiile generale de închiriere pentru a afla ce tipuri de card sunt acceptate. Ai grijă la prețurile opțiunilor suplimentare pe care ai putea să le comanzi ulterior: scaun copil, de exemplu; taxele suplimentare, cum ar fi taxe locale de circulație; kilometraj - nelimitat sau nu. Cere informații detaliate despre documentele pe care trebuie să le prezinți pentru preluarea autoturismului închiriat. Interesează-te de starea tehnică a mașinii, precum și de tipurile de asigurări incluse în tarif. Asigură-te că ai primit confirmarea rezervării, termenii și condițiile închirierii și verifică regulile de circulație din statul în care urmează să circuli cu autoturismul închiriat. Amenzile sunt mult mai mari în alte țări, deci informațiile sunt prețioase.

Ce faci dacă ai necazuri? Poți să contactezi Centrul European al Consumatorilor din România, la numărul de telefon 021.315.71.49 sau prin e-mail, la adresa office@ eccromania.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6842 secunde