Apeluri de la cetățeni

210
Spre instanță

Nicolae O., Constanța: Având în vedere că o hotărâre judecătorească nu poate fi modificată sau anulată decât de o altă hotărâre a instanței, singura posibilitate pentru recalcularea pensiei alimentare acordată copiilor dumneavoastră este aceea de a solicita acest lucru instanței de judecată.

De competența asociației

Marieta Diaconu, din Constanța: Problema uscătoriei este de competența asociației de proprietari din care faceți parte. Atât conducerea asociației, cât și ceilalți locatari ar trebui să ia atitudine față de locatarul care a ocupat abuziv acest spațiu de folosință comună.

Concediu de odihnă

Simona Avram, din Constanța: Concediul de odihnă trebuie programat cu cel puțin 60 de zile înainte de efectuare. În principiu, programarea concediilor se face de către angajator până la sfârșitul anului calendaristic pentru anul următor. Perioadele de executare a concediului de odihnă în cursul unui an calendaristic nu pot depăși o durată de trei luni în cazul în care programarea se face individual, iar în cazul programărilor colective, perioada va fi de minim trei luni. În interiorul perioadelor de concediu astfel stabilite, salariatul trebuie să solicite efectuarea concediului de odihnă cu cel puțin 60 de zile anterior efectuării acestuia, termen care este considerat minim. De asemenea, nu se pot obține bani în schimbul zilelor de concediu neefectuate. Cât privește compensarea în bani a concediului neefectuat, aceasta este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă, altfel legea nu permite acordarea de bani în locul zilelor neluate de concediu.

Telefon gratuit

Elena Bardea, din Constanța: Cancelaria primului-ministru are un număr de telefon, ce poate fi apelat în mod gratuit: 0800800300.

Excluși de la moștenire

Loredana Vasile, din Constanța: Sunt, de drept, nedemne de a moșteni persoana condamnată penal pentru săvârșirea unei infracțiuni cu intenția de a-l ucide pe care care lasă moștenirea; persoana condamnată penal pentru săvârșirea, înainte de deschiderea moștenirii, a unei infracțiuni cu intenția de a-l ucide pe un alt succesibil care, dacă moștenirea ar fi fost deschisă la data săvârșirii faptei, ar fi înlăturat sau ar fi restrâns vocația la moștenire a făptuitorului. Nedemnitatea de drept poate fi constatată oricând, la cererea oricărei persoane interesate sau din oficiu, de către instanța de judecată ori de către notarul public, pe baza hotărârii judecătorești din care rezultă nedemnitatea. De reținut că nedemnul este înlăturat atât de la moștenirea legală, cât și de la cea testamentară, iar posesia exercitată de nedemn asupra bunurilor moștenirii este considerată de rea credință. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cetățeni
Pagina a fost generata in 0.5597 secunde