Apeluri de la cetățeni

224
Reglementări

Sânziana Vlad, din Constanța: Salariații trimiși în delegație în țară sau străinătate vor beneficia de decontarea cheltuielilor de transport, de asigurare și de costul cazării, potrivit condițiilor stabilite prin contractele colective de muncă. La rândul lor, salariații trimiși în detașare beneficiază de drepturile de delegare prevăzute în Contractul colectiv unic. În cazul în care detașarea depășește 30 de zile consecutive, în locul diurnei zilnice se plătește o indemnizație egală cu 50% din salariul de bază zilnic. Această indemnizație se acordă proporțional cu numărul de zile ce depășește durata neîntreruptă de 30 de zile.

Stagiu

Silvia Murat, din Constanța: Din păcate, pentru a avea dreptul la pensie anticipată parțială, va mai trebui să așteptați, ântrucât acest drept se acordă doar cu cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare.

Posibilitate

Florina Stelian, din Constanța: Pentru a simula un antecalcul al pensiei pentru limită de vârstă, trebuie să cunoașteți foarte bine prevederile legislației și ale actelor normative conexe și/sau să aveți programul de calculator al Casei Naționale de Pensii și Alte Drepturi de Asigurări Sociale.

Competență

L. M., din Constanța: Problema la care vă referiți este de competența decanatului facultății la care sunteți înscrisă.

Informații

Ana Vladimir, din Ovidiu: Aveți posibilitatea să căutați datele privind salariul mediu brut pe economie pe Internet, pe site-un Institutului Național de Statistică, care are adresa www.insse.ro.

Dovezi certe

Mariana Cristian, din Constanța: Din păcate, așa cum ni se confirmă și de către Oficiul pentru protecția consumatorului, bonul fiscal este singurul document necesar și acceptat pentru a se demonstra achiziționarea unui anumit produs. În lipsa acestuia, demersul dumneavoastră nu se poate finaliza. De aceea, ni se recomandă ca atunci când cumpărăm produse de folosință îndelungată, pentru care nu se eliberează certificate de garanție, să păstrăm bonul fiscal.

Obligații

Teo Mardare, din Constanța: Angajatorul este obligat, potrivit legii, să elibereze angajatului, la solicitarea acestuia, adeverința de care are nevoie la contractarea unui împrumut financiar. Dumneavoastră va rebui să aveți, însă, în vedere, că nivelul venitului va fi influențat de cuantumul sumei de care beneficiați în perioada concediului pentru creșterea copilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Menu de week-end
Pagina a fost generata in 2.2422 secunde