Apeluri de la cetățeni

211
Reglementări

Aura Val, din Ovidiu: Asigurații care și-au pierdut capacitatea de muncă din cauza unei boli obișnuite sau a unor accidente care nu au legătură cu munca beneficiază de pensie de invaliditate dacă îndeplinesc stagiul de cotizare necesar, în raport cu vârsta.

Demers

Valeria Stoian, din Constanța: Este dreptul dumneavoastră să luați oricând considerați de cuviință legătura cu Agenția Județeană de Ocupare a Forțelor de muncă (AJOFM), cu sediul în Constanța, str. Lacului nr. 14, telefon 481 547.

Taxe

Dana Mirea, din Constanța: Legislația prevede că în cauzele în care taxele de timbru nu au fost plătite, iar părțile nu se prezintă la proces și nici nu au cerut judecarea în lipsă, instanța trebuie să suspende judecarea procesului și nu să procedeze la anularea acțiunii, cererii sau a căii de atac ca netimbrată. Atunci când părțile se prezintă la termenul de judecată, rezolvarea problemei privind plata taxelor de timbru primează față de soluționarea oricărei alte chestiuni în legătură cu judecarea litigiului.

Verificări cu plată

Mara Dragnea, din Constanța: Pentru activitatea de verificare a actelor asociației de proprietari, comisia de cenzori aleasă de adunarea generală are obligația să facă verificări lunare, trimestriale și anuale, numai în contul unor sume stabilite și aprobate de adunarea generală a asociației de proprietari.

Testament olograf

Ela Voicu, din Constanța: Testamentul olograf este un document scris în întregime, datat și semnat de testator cu mâna lui și poate fi făcut oriunde, oricând și fără participarea vreunei alte persoane. Pentru simplitatea formelor sale, testamentul olograf prezintă avantaje practice incontestabile. De asemenea, acesta poate fi păstrat secret și poate fi revocat oricând, fie prin redactarea unui alt testament, fie pur și simplu prin distrugerea lui materială făcută în mod voluntar de testator.

Alternativă

Ion Dincă, din Constanța: Aveți posibilitatea să chemați în judecată firma la care ați lucrat și, prin probele pe care le veți administra, să demonstrați că aveți dreptate, atâta vreme cât pe cale amiabilă nu reușiți să vă puneți de acord. Cererea de chemare în judecată trebuie să o depuneți la Tribunalul Constanța, acțiunea fiind scutită de taxă de timbru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8201 secunde