Medicul de gardă

Antibioticele salvatoare. Sunt periculoase?

141
Antibioticele salvatoare. Sunt periculoase? - medicantibiotice-1404825834.jpg

Articole de la același autor

"Am avut o experiență tragică în familie, un deces care s-a întâmplat din cauză că nu s-au recomandat antibiotice. Din cauza asta, ori de câte ori singurul meu copil are probleme cu gâtul, insist pe lângă medic să-mi recomande și un antibiotic mai slab, pentru siguranță. De multe ori, medicul se uită ciudat la mine și îmi scrie pe rețetă ce medicamente crede de cuviință. Eu, pe de altă parte, mă descurc cu farmacista. Copilul meu are acum 8 ani și e grăsuț, nu avem niciun obez în familie. Pediatra, supărată, mi-a dat de înțeles că de la prea multe antibiotice a luat proporții. Chiar așa să fie sau a vrut să se răzbune că o fac eu pe doctorul?" - este dilema unei cititoare.

v v v

Este adevărat că antibioticele sunt salvatoare, putându-ne ajuta în tratarea multor infecții grave, însă nu există nicio scuză când acestea se folosesc în afecțiuni minore, ne-a spus dr. Ecaterina Marga, medic pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. Mai mult, medicul a ținut să mai precizeze că semnalele de alarmă privind administrarea în exces a antibioticelor, mai ales în cazul copiilor, ar trebui să le dea de gândit părinților care, nefiind specialiști în medicină, își permit să dea sugestii în privința tratamentului urmat de copiii lor.

Cât privește îngrijorarea cititoarei noastre față de luarea nejustificată în greutate de către copilul său, medicul ne-a spus că obezitatea este unul dintre efectele administrării în exces a antibioticelor de la vârste mici. Totul, din cauză că produc dereglări în organism, care pot duce și la obezitate. Recomandarea este ca automedicația să nu fie luată în calcul nici în cazul copiilor, nici în acela al adulților, fie că este vorba despre antibiotice, fie de alte tipuri de tratament. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.4587 secunde