Animalele de companie, departe de carnea de porc!

654
Animalele de companie, departe de carnea de porc! - 49855gettyrmphotoofbeefkebabford-1326403011.jpg
"Am avut petrecere mare de Sf. Ion, doar a fost ziua mea. Mi-a rămas multă mâncare, carne de porc la greu. Ca să n-o arunc, i-am dat-o câinelui, pe care, de obicei, îl hrănesc cu bobițe. A mâncat de-a rupt, i-a plăcut teribil ce-a primit. Zilele trecute am observat ceva bubițe, abia se văd, totuși se scarpină din când în când. E posibil să i se tragă de la schimbarea alimenta-ției? Vă mulțumesc pentru informații" (Ionel Bucur).

v v v

Chiar dacă după anumite evenimente, prin bucătărie se găsesc suficiente pro-duse sau resturi alimentare ce au la bază carnea de porc, asta nu înseamnă că ele trebuie să se regăsească automat în alimentația anima-lelor de companie. Potrivit doctorului veterinar Gheor-ghiță Mureșanu, este contraindicat să vă hrăniți câinele, pisica sau alte animale cu produse sau resturi alimentare al căror ingredient de bază este carnea de porc. Indiscutabil, le vor devora cu maximă plăcere, dar nu uitați că astfel de produse sunt greu digerabile. Drept urmare, pot provoca o intoxicație generalizată, manifestată din punct de vedere clinic, în principal, printr-o severă alergie cutanată. Drept urmare, animalele vor fi obligate să se scarpine atât de tare de orice obiect din preajmă, încât își pot provoca răni semnificative.

Dacă observați că, de exem-plu, pe pielea câinelui apar mici puncte roșiatice, este clar că animalul nu a tolerat carnea de porc și s-a ales cu o alergie pe fond alimentar. Dacă prietenul dumneavoastră de suflet se află într-o asemenea situație, ar fi bine să mergeți de urgență la medicul veterinar, pentru recomandarea unui tratament detoxifiant cât mai eficient posibil.

Totuși, nu uitați că puteți preveni aceste neplăceri aruncând produsele rămase de la sărbători, nicidecum oferindu-le animalelor de companie, care ar trebui să-și primească aceeași alimentație corectă precum cea de dinaintea sărbătorilor, pentru a fi scutite de tot felul de neplăceri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Hamsterul poate fi dresat? (1)
Pagina a fost generata in 1.8719 secunde