"Am fost scuipată la ghișeu!"

435
Cornelia Popa a lucrat aproape 12 ani în fața unui ghișeu și a suportat cu stoicism tot felul de manifestări din partea publicului, de la înjurături și priviri dușmănoase, până la pupături și mulțumiri sincere. "Eu  nu mai lucrez la ghișeu, nu cred că apucam pensia dacă nu-mi schimbam locul de muncă. Nu știu de ce, dar după căderea comunismului, România e împărțită în bugetari și privați. Chiar dacă și la privat se mai fac greve, asta se întâmplă numai acolo unde sunt sindicate ca lumea. Bugetarii sunt bine organizați și reușesc să adune mulți oameni dacă vor să facă grevă, iar asta i-a supărat mult pe cei din privat. Înțeleg, în privat sunt alte reguli, iar cei care vor să aibă de muncă trebuie să le respecte. La stat, merge și altfel, asta e durerea mare. Trebuie să se schimbe și mentalitățile bugetarilor, prea sunt stat în stat!" – sunt exprimări pe care pur și simplu nu le-a suportat. 
Femeia ne-a povestit că deși a fost scuipată în timp ce încerca să-I explice unui… contribuabil că impozitul plătit este cel corect, nu l-a reclamat, pornind și de la premiza că având în vedere numărul cetățenilor nepoliticoși pe care i-a întâlnit, ar fi însemnat să-și irosească timp îndelungat prin tribunale. 
 
Toată lumea e nervoasă
Ceea ce o supără cu adevărat pe cititoarea noastră este că, în ultima perioadă, probabil și din cauza dificultăților de tot felul, rar i se întâmplă să dea peste un funcționar care să-i zâmbească sau să folosească o formulă de salut, cum făcea ea pe vremea când lucra la ghișeu. Aproape că nu e zi în care să nu vadă, de exemplu, vânzători care îți dau restul în sictir – și asta e tot un fel de înjurătură! -, care se enervează dacă ai cumpărat mai multe produse decât ți-ai permis și trebuie să facă returnări, care nu-ți răspund nici măcar dacă le mulțumești… Admite că majoritatea aveam probleme, însă, din punctul ei de vedere, o problemă la fel de stresantă este și lipsa de politețe a celor din jur. "Cu riscul de a fi înjurată sau, poate, scuipată, le cer semenilor să fie mai politicoși. Măcar acum, înainte de sărbători!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Doi români au fost răpiți în India!
Pagina a fost generata in 1.3061 secunde