Ajutați-vă pisica să nu înghită mult păr

514
Ajutați-vă pisica să nu înghită mult păr - 20novparpisica-1353424616.jpg
"Pisica mea se spală toată ziua și înghite mult păr, scoate ghemotoace întregi. Se constipă săraca și nu știu cum s-o ajut!" - Adina Trandafir.


v v v

Toată lumea știe că pisica e în stare să se spele cât e ziua de mare, acesta fiind un comportament înnăscut, care, potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, se datorează nevoii felinei de a se răcori, prin umezirea blănii, de a se calma, dar și de a scăpa de firele moarte de păr.

În aceste condiții, se formează gheme de blană, pe care pisicile le acumulează în stomac, pentru a le elimina prin vomă. Celor care doresc să prevină această situație neplăcută, specialistul le face următoarele recomandări:

Periere constantă. Cea mai eficientă metodă de prevenire a formării ghemelor de blană este perierea pisicii în mod regulat, iar la cele cu blană bogată, chiar în fiecare zi. Ideală este însă folosirea unei perii speciale pentru blana pisicilor, care va permite ca excesul de păr să ajungă la gunoi și nu în stomacul pisicuței. Așezați apoi pisica pe un prosop, folosit doar pentru periere și ajutați-o să se relaxeze, mângâind-o. Abia după aceea se începe procesul de periere, care trebuie să fie cât mai ușor, altfel pisica se va simți stresată și va fugi. Procedând în acest fel, pisica se va lăsa toaletată fără probleme și nu va mai înghiți atâta păr.

Alimentație specială. O altă metodă este introducerea în meniu a unor produse îmbogățite cu fibre, care vor ajuta ca ghemele de păr să nu stagneze în stomac sau în intestine. Dacă se vor adăuga și suplimente alimentare în dieta felinei, blana va deveni mai rezistentă, îi va cădea mai puțin păr. Tot la prevenirea căderii părului ajută și o hrană cu mult pește. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Pisica, "dușmanul" gravidei
Pagina a fost generata in 0.2102 secunde