Veterinarul pe recepție

Ajută pisica să facă față căldurii

629
Ajută pisica să facă față căldurii - 8augpisica-1375969726.jpg

Articole de la același autor

"Am o pisicuță, albă toată, o frumusețe… Am probleme mari cu ea vara, gâfâie prin curte. Ïn casă e la fel de agitată. Ce să fac pentru a avea și ea cât de cât un confort? Sper ca medicul veterinar să aibă amabilitatea și să-mi dea niște sfaturi autorizate. Vă mulțumesc, cu stimă, Daniela".

v v v

Ca și oamenii, și pisicile suportă greu căldura, și ele răcesc fie și când afară sunt 30 de grade. Pentru a-i asigura confortul necesar, doamnă Daniela, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu are câteva sfaturi strict legate de îngrijirea pisicilor în timpul verii.

Un loc umbros. Fiind vară și cald, pisicile pot sta liniștite pe afară, prin curte. Însă, este musai că ele să aibă la dispoziție un loc umbros, unde să se poată retrage când simt nevoia. Cât privește pisicile albe, acestea chiar că au nevoie de protecție suplimentară, din cauză că sunt extrem de predispuse la arsurile solare.

Hrană uscată. Și alimentația este hotărâtoare când vine vorba despre confortul unei pisici. Așadar, în această perioadă, se recomandă mai mult hrana uscată decât cea umedă. Motivul este simplu: fiind atât de cald, mâncarea umedă se strică mult mai repede dacă nu este mâncată imediat. Hrănită însă cu așa-numitele bobițe, pisica va simți nevoia să bea mai multă apă și astfel se va menține hidratată pe tot parcursul zilei.

Schimbarea așternutului. Este foarte important ca și așternutul din litieră să fie schimbat cât mai des posibil. Nu de alta, însă mirosul de amoniac din urină poate fi deranjant și pentru pisică, și pentru cei ai casei.

Cu ochii pe căpușe. Pentru pisicile care locuiesc la curte, se recomandă o atenție sporită la purici și căpușe, iar medicul veterinar va trebui consultat ori de câte ori apar probleme, dar și pentru efectuarea unei deparazitări interne, de preferat la trei – patru luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum transmite pisica boli oamenilor
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Ai grijă de sănătatea buzelor tale
Miercuri, 15 Mai 2013
Stire din Diverse : Îngrijește corect mușcata
Pagina a fost generata in 1.6136 secunde