ABC-ul deschiderii unei afaceri în comerț

228
Concurența este foarte mare, de aceea, specialiștii au câteva recomandări pentru cei care doresc, totuși, să demareze o activitate de natură comercială:

Fixează-ți obiectivele: Care va fi activitatea firmei tale și ce cunoștințe sunt necesare? Cine vor fi consumatorii/clienții? Cine vor fi furnizorii? Ce produse și/sau servicii vor fi comercializate? Care este locul de amplasare a structurii de vânzare? Care va fi valoarea proiectului/finanțare/ costuri? Care sunt rezultatele previzibile?

Ești sigur că te pasionează munca asta? Personalitatea și experiența sunt elemente esențiale în alegerea activității. Trebuie să fii pasionat de comerț și să împarți pasiunea cu clienții. Trebuie sa cunoști dimensiunea, structura și ciclul de viață al pieței, precum și tendințele acesteia. Trebuie să știi că nu poți vinde  îmbrăcăminte, fructe, bijuterii, biciclete și calculatoare în același loc.

Ce servicii poți oferi? Trebuie să oferi clienților ceea ce ei așteaptă de la tine, nu ceea ce îți place ție sau îți sugerează furnizorii. Sortimentul trebuie constituit din referințe care au cea mai mare șansă de a fi pe placul viitorilor clienți. Indiferent de activitatea aleasă, trebuie adoptată o strategie de diversificare; trebuie să demonstrezi clienților în mod clar că ești diferit și chiar mai bun decât alte structuri de vânzare. Oferta să fie personalizată prin utilizarea unor mijloace cum ar fi: asortimentul (mai mult sau mai putin specializat), produsele (de marcă, originalitate, calitate), servicii (proximitate, consiliere, informare, confortul magazinului, facilități de staționare, livrări la domiciliu, cărți de fidelitate)

Care vor fi furnizorii? Relația cu furnizorii constituie un aspect primordial. Un comerciant trebuie să știe ce vinde și ce cumpără. Trebuie să știi dacă apelezi la grosiști, importatori sau producători. Să analizezi posibilitatea de a te integra într-un lanț de distribuție fără a-ți pierde independența. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.6333 secunde