Cum să faci cel mai bun Aperol Spritz acasă la tine?

604
Cum să faci cel mai bun Aperol Spritz acasă la tine? - aperol-1637228375.jpg
O culoare portocalie strălucitoare, de obicei servită într-un pahar cu picior înalt, însoțită de cuburi de gheață și frumos decorată cu o felie drăguță de portocală sau chiar cu măsline. Cu siguranță l-ai recunoscut, acesta fiind Aperol Spritz, noul rege al aperitivului.

Acest cocktail alcoolic delicios vine direct din Italia. De la Veneția la Florența, acest cocktail este unul dintre cele mai răspândite și consumate printre italieni și mai ales pe coasta venețiană și a trecut granițele pentru a deveni o referință esențială a cocktailurilor în cele patru colțuri ale planetei.

Istoria spritz-ului datează din secolul al XIX-lea, în timpul ocupației austriece din nord-estul Italiei. Soldații se obișnuiseră să prelungească vinul cu apă minerală atunci când aceasta din urmă nu era prea bună sau când vremea caldă îi deranja. Apoi, în 1919, când a fost creat l'Aperol la Padova, vinul a fost înlocuit treptat de acest alcool ușor și amar. S-a născut strămoșul spritz-ului.

Cu toate acestea, abia la începutul anilor 2000 acest aperitiv a devenit un adevărat cocktail la modă în întreaga lume. Datorită preluării Aperol de către grupul milanez Campari în 2003, spritz-ul a reușit rapid să-și găsească locul în inimile noastre.

Așadar, lasă deoparte tradiționalele Mojito, Margarita, Daiquiri, Tequila Sunrise, Caipirinha sau chiar Gin and Tonic și optează pentru gustosul cocktail Aperol Spritz , care se va potrivi perfect cu aperitivele tale, dar și cu diferite tipuri de preparate, de la aperitiv la desert.

Ingredientele pentru a pregăti Aperol Spritz acasă

Pe lângă culoarea sa frumoasă de vara și gustul său incomparabil, spritz-ul este foarte apreciat pentru ușurința și viteza de preparare. Pentru a pregăti cocktailul italian într-un mod tradițional sau puțin mai original, iată ingredientele pe care va trebui să le ai:

·        Alcool amar precum Aperol, Campari sau Cynar

Alegerea ta de alcool amar va depinde de gusturile tale în ceea ce privește amărăciunea, zahărul și culoarea pe care vrei să o dai cocktail-ului tău. Astfel, Aperol va oferi o culoare destul de portocalie cu un gust destul de dulce, în timp ce Campari va da o culoare intens mai roșie și o amărăciune mai pronunțată. Pentru mai multă originalitate, de ce să nu înlocuiești tradiționalul Aperol cu ​​Salers Gentiane, Suze sau chiar St Germain?

·        Prosecco la prepararea Spritz-ului

În ceea ce privește vinul, alege întotdeauna un Prosecco italian. Prosecco este un pariu sigur în prepararea cocktail-ului Spritz. Dar pentru a varia plăcerile, vinurile spumante și alte crémant din Franța sau din altă parte se vor adapta perfect băuturii tale. Pentru serile de sărbători și alte ocazii speciale, de ce să nu înlocuiești Prosecco cu șampanie? În fine, dacă nu ești un mare fan al bulelor și al altor băuturi răcoritoare, un vin alb sec va fi alternativa ideală pentru a savura acest cocktail.

·        Apă spumantă sau tonic pentru a pregăti cocktailul Spritz

Pentru a lungi cocktailul, vei avea nevoie de apă spumantă sau tonic. Te sfătuim să alegi o apă foarte spumantă potrivită pentru prepararea cocktail-urilor. Apa seltzer de casă este ideală în prepararea spritz-ului. De asemenea, poți înlocui apa spumantă cu un tonic.

Cum se prepară Aperol Spritz?

Iată o serie de rețete diferite pentru a pregăti acest cocktail spumant, proaspăt și colorat. Într-un mod tradițional bazat pe Aperol sau Campari sau în stil franțuzesc, spritz-ul nu s-a terminat de reinventat, spre deliciul papilelor tale gustative.

·        Rețeta Aperol Spritz, spritz-ul esențial

Ingrediente:

5cl de Aperol

5 cl de Prosecco

2cl de apă spumante

O felie de portocală sau o măsline

Preparare: Ia niște gheață și pune-o în paharul special de Spritz. Se toarnă Prosecco și Aperol în părți egale. Adaugă un strop de apă spumantă. Pentru detaliul final, decorează paharul cu o felie de portocală sau măsline.

·        Rețeta Campari Spritz

Ingrediente:

4cl de Campari

6 cl de Prosecco

2cl de apă tonică

O felie de portocală

Mod de preparare: Umple paharul cu picior cu cuburi de gheață. Adaugă Campari, Prosecco și apă tonică. Se amestecă cu o lingură. Decorează cu o felie de portocală și savurează.

·        Rețeta franțuzească de spritz

Ingrediente:

4 cl de St Germain

6cl de vin spumant

6cl de apă spumante

O felie de portocală

Preparare: Pune cuburile de gheață în paharul de Spritz. Se toarnă 4cl de St Germain, 6cl de vin spumant și 6cl de apă spumante sau tonic. La sfârșit, îți poți decora paharul cu o felie de portocală.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6825 secunde