€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Zuzana Caputova a devenit prima președintă a Slovaciei

Ştire online publicată Sâmbătă, 15 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
O avocată liberală în vârstă de 45 de ani, Zuzana Caputova, a devenit sâmbătă - prima femeie - aleasă președintă a Slovacei, o țară cu 5,4 milioane de locuitori, membră a Uniunii Europene (UE), zonei euro și NATO.

Această activistă împotriva corupției era puțin cunoscută înainte să obțină o victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale, la 31 martie, cu 58,4% din voturile exprimate, învingându-l pe Maros Sefcovic, un comisar european susținut de partidul aflat la putere, Smer-SD.

Ea încarnează, consideră mulți, o contrapondere a populiștilor aflați la putere și a profitat de o reacție de sfidare a electoratului a coaliției guvernamentale, la un an de la criza provocată de asasinarea unui jurnalist de investigație.

Sursa: romaniatv.net

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6350 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3871 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7419 secunde