„Ziua libertăţii”, în Marea Britanie. Aproape toate restricţiile anti-COVID-19 au fost ridicate

193
„Ziua libertăţii”, în Marea Britanie. Aproape toate restricţiile anti-COVID-19 au fost ridicate - fondbun-1626706311.jpg

Articole de la același autor

Începând de luni, 19 iulie, aproape toate restricţiile impuse de pandemia de coronavirus au fost ridicate în Marea Britanie. Intitulată şi „Ziua libertăţii”, britanicii se întorc treptat la viaţa de dinaintea pandemiei. Premierul Boris Johnson i-a îndemnat pe britanici să fie totuşi precauţi şi le-a reamintit că masca rămâne obligatorie în spaţiile închise.

Aproape toate restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Marea Britanie în condiţiile în care numărul cazurilor de COVID-19 sunt în creştere. Începând de la miezul nopţii, sălile de spectacol şi stadioanele s-au redeschis la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou petrecăreţi, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite. Purtarea măştii rămâne obligatorie în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă. Premierul Boris Johnson i-a îndemnat pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune. Totodată, i-a încurajat pe conaţionalii săi să-şi facă şi a doua doză de vaccin atunci când li se solicită acest lucru, notează Reuters. Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut foarte mult în ultimele zile. Autoritățile speră că accelerarea campaniei de vaccinare va reuși să țină sub control numărul de persoane care se îmbolnăvesc grav. „Este aproape inevitabil ca infecţiile cu coronavirus să ajungă la 100.000 de cazuri pe zi în timp ce 1.000 de persoane ar fi internate zilnic”, a declarat un consilier ştiinţific al guvernului britanic în ajunul ridicării restricţiilor în Anglia.

Lumea medicală se opune măsurilor de relaxare

Profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College din Londra şi membru al Grupului ştiinţific consultativ pentru situaţii de urgenţă, a afirmat la BBC că în următoarele zile cazurile de COVID-19 s-ar puteau dubla. Întrebat încotro se îndreaptă ţara pe fondul ridicării restricţiilor, Ferguson a spus: „Este foarte greu de afirmat cu certitudine, dar cred că 100.000 de cazuri pe zi sunt aproape inevitabile”. El a subliniat că relaxarea măsurilor coincide cu începutul vacanţelor şcolare şi probabil că şi ratele de infectare printre adolescenţi vor scădea. „Aproape sigur că vom ajunge la 100.000 de cazuri pe zi. Adevărata întrebare este dacă ajungem să le dublăm sau chiar mai mult? Am putea ajunge la 2.000 de spitalizări pe zi, 200.000 de cazuri pe zi, dar este mult mai puţin sigur”, a adăugat Ferguson. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4648 secunde