Zeci de oficiali locali din Irak, EXECUTAȚI de insurgenți sunniți

109
Zeci de oficiali locali din Irak, EXECUTAȚI de insurgenți sunniți - maxsciences24358600-1403505843.jpg

Articole recomandate

Insurgenți au ucis 21 de oficiali locali în două zile, în orașele Rawa și Aana, în vestul Irakului, au anunțat ofițeri și medici duminică, relatează AFP.

Unii dintre oficiali au fost uciși prin împușcare, sâmbătă, când insurgenți sunniți conduși de către jihadiști din cadrul grupării Statul Islamic în Irak și Levant (SIIL) au preluat controlul asupra celor două orașe situate pe drumul care conduce către frontiera cu Siria, în timp ce alți oficiali au fost executați duminică, potrivit surselor citate.

Aceste acte au avut loc după ce armata irakiană s-a retras din cele două orașe.

"Unitățile militare s-au retras (din Al-Qaim, Rawa și Aana) pentru a se redesfășura", a declarat generalul Qassem Atta, care a evocat o "retragere tactică".

Potrivit unor martori, insurgenții au intrat sâmbătă în Rawa și Aana, două orașe vecine din provincia Al-Anbar, după ce au preluat controlul asupra Al-Qaim, la frontiera cu Siria.

Insurgenții sunt prezenți în provincia Al-Anbar încă din ianuarie, deținând controlulul asupra orașului Fallujah, situat la aproximativ 60 de kilometri vest de Bagdad, și unor cartiere din orașul Ramadi, situat cu aproximativ 40 de kilometri mai la vest.

Din 9 iunie, când au lansat ofensiva, insurgenții au preluat controlul asupra mai multor orașe, între care Mosul, al doilea al țării, și Tikrit, dar și asupra unei mari părți din provincia Ninive (nord) sau unor districte din provinciile Salaheddine (nord), Diyala (est) și Kirkouk (nord). Ei avansează de-acum spre vestul țării.

SIIL și-a anunțat intenția de a mărșălui către Bagdad și orașele sfinte șiite Kerbala și Najaf, la sud de capitală.

După debandada din rândul trupelor irakiene în primele zile ale ofensivei, forțele de securitate încearcă să reia controlul și să-i înfrunte pe jihadiști, a căror campanie a fost catalogată drept o "amenințare vitală" la adresa Irakului de către emisarul ONU în această țară, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2442 secunde