Zăpada și gheața au pus stăpânire pe Europa

324
Zăpada și gheața au pus stăpânire pe Europa - iarnaineuropa-1358702999.jpg
Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața, între care șase în Franța în accidente rutiere, iar patru în Scoția într-o avalanșă, din cauza iernii care face ravagii în mai multe țări de pe continentul European. Mai mult, zăpada și gheața au provocat pagube aeroportului londonez Heathrow, unde circa o sută de zboruri au fost anulate sâmbătă, relatează AFP. În Franța, accidentul cu cele mai multe victime s-a produs între două camioane și două mașini, provocând moartea a trei militari care urmau să se alăture unei unități ce urma să plece în Mali, unde armata franceză îi ajută pe militarii acestei țări în lupta contra grupărilor islamiste.

Printre victimele accidentelor din Franța se numără și un cuplu de spanioli.

În Alpi, un autocar cu pasageri ruși s-a răsturnat sâmbătă dimineața, făcând 20 de răniți.

În Scoția, patru alpiniști au murit într-o avalanșă, iar în Spania, două persoane au fost ucise de un zid care s-a prăbușit peste ele din cauza vântului. Ministerul de Interne de la Madrid a declanșat un dispozitiv de alertă în legătură cu riscurile ninsorilor și ploilor torențiale din țară, cu rafale de vânt de până la 100 de km/h.

De asemenea, în Portugalia, ploaia și vânturile violente au provocat moartea unei persoane și rănire altor două. Între alunecări de teren, inundații, căderi de arbori și structuri mici, Autoritatea Națională pentru protecția civilă a semnalat circa 3.900 de incidente între vineri dimineața și sâmbătă la prânz.

În Marea Britanie, sute de zboruri au fost anulate din cauza ninsorilor, de vineri, pe aeroportul Heathrow, primul din lume în privința traficului internațional de pasageri. Peste 400 de zboruri au fost anulate, iar televiziunile britanice au difuzat imagini cu pasageri care și-au petrecut noaptea într-unul din terminalele aeroportului, mulți culcați direct pe podea. Chiar și în pofida unei ameliorări a condițiilor meteorologice de la sfârșit de săptămână, circa 100 de zboruri au fost anulate, două treimi din ele vizând plecările.Ninsoarea a perturbat traficul aerian și pe aeroporturile din Paris, peste 40% din zboruri fiind anulate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Atentate sângeroase în Pakistan
Pagina a fost generata in 0.3816 secunde