Yasser Arafat, otrăvit cu poloniu?

277
Yasser Arafat, otrăvit cu poloniu? - yasserarafat-1344530772.jpg
Institutul de Radiofizică (IRA) al Centrului Spitalicesc Universitar din cantonul elvețian Vaud (CHUV), cu sediul la Lausanne, a informat miercuri AFP că studiază o cerere de anchetă a autorităților palestiniene cu privire la moartea lui Yasser Arafat.
"Principala noastră grijă este de a garanta independența, credibilitatea și transparența oricărei posibile implicări din partea noastră", a afirmat un purtător de cuvânt al CHUV, Darcy Christen, evitând să confirme dacă laboratorul elvețian a acceptat să recurgă la teste asupra rămășițelor liderului palestinian, scrie Agerpres.ro.
Teza otrăvirii lui Yasser Arafat a fost relansată în 3 iulie prin difuzarea de către Al-Jazeera a unui documentar în care se menționează că Institutul de radiofizică din Lausanne - care a analizat eșantioane biologice prelevate de pe efectele personale ale lui Arafat remise văduvei sale de spitalul din Percy (de lângă Paris), unde acesta a decedat în 11 noiembrie 2004 - a descoperit pe acestea o "cantitate anormală de poloniu".
În consecință, văduva lui Yasser Arafat a depus în 31 iulie în Franța o plângere împotriva unor autori necunoscuți pentru asasinat.
Poloniul este o substanță radioactivă de înaltă toxicitate, care a servit la otrăvirea în 2006, la Londra, a lui Aleksandr Litvinenko, ex-spion rus devenit opozant al președintelui Vladimir Putin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5268 secunde