Xi Jinping va face luna viitoare prima sa vizită la Phenian

97
Xi Jinping va face luna viitoare prima sa vizită la Phenian - kim-1534584643.jpg

Articole recomandate

Președintele chinez Xi Jinping va vizita Phenianul luna viitoare, la invitația liderului nord-coreean Kim Jong Un, pentru a lua parte la festivitățile pentru a 70-a aniversare a înființării Coreei de Nord, scrie ziarul singaporez Straits Times, citat de Reuters. 


Aceasta va fi prima vizită a liderului chinez în capitala nord-coreeană de când a preluat puterea, în 2012. Ultima vizită a unui președinte chinez acolo a fost făcută de predecesorul lui Xi, Hu Jintao, acum 13 ani. 


Straits Times nu a spus de unde a obținut informația, iar ministerul chinez de externe nu a confirmat deocamdată vizita. Festivitățile de la Phenian vor avea loc pe 9 septembrie. 


China este cel mai important partener comercial al izolatei țări, iar Kim a fost deja în China de trei ori anul acesta, având discuții cu Kim despre întărirea cooperării dintre cele două țări și despre reforme economice. 


SUA a impus noi sancțiuni contra Coreei de Nord pentru a forța Phenianul să renunțe la programul nuclear. Săptămâna aceasta, Statele Unite au pus pe lista neagră firme chineze pentru că exportau alcool și țigări în Coreea de Nord, încălcând sancțiunile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8876 secunde