Wuhan, orașul fantomelor! IMAGINI DEZOLANTE din metropola care a declanșat isteria epidemiei de coronavirus

188

Articole recomandate

Imaginile din ultimele zile din Wuhan arată o imagine dezolantă, în situația în care metropola chineză se străduiește să oprească coronavirusul mortal care a infectat deja peste 1600 de oameni și a ucis 54, relatează Digi 24.

Wuhan, localizat în centrul Chinei și care, în mod normal, este un oraș aglomerat și plin de viață, este astăzi, în urma declanșării epidemiei de coronavirus, un oraș care pare abandonat. Străzile goale sunt călcate din când în când de un trecător stingher, apărat de o mască. Iar totul se întâmplă în prima zi a Anului Nou Chinezesc, un moment în care, în mod normal, orașul ar fi trebuit să se afle în febra sărbătorilor.

Wuhan este printre orașele care au fost închise complet de autoritățile chineze după declanșarea epidemiei. Transportul public a fost complet oprit, iar intrarea, ieșirea sau călătorirea cu mașina în interioriul metropolei sunt și ele interzise. Singurele vehicule care mai pot circula pe străzile din Wuhan sunt cele guvernamentale sau cei cu permise speciale emise de autorități. Nici prea multe magazine nu au mai rămas deschise în Wuhan, inclusiv marile lanțuri precum Starbucks, care și-a închis deja peste 90 de din operațiuni în toată provincia Hubei sau McDonald’s.

În magazinele care au rămas deschise, însă, pot fi văzute cozi cu oameni care poartă măști, în timp ce rafturile sunt aproape goale. Situația e simplificată de faptul că multe dintre magazine ar fi fost oricum închise de Anul Nou, iar oamenii se pregătiseră deja cu alimente pentru weekend. Autoritățile chineze spun că orașul are suficiente rezerve de hrană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4683 secunde