Wikkelhouse, ultima modă în materie de locuințe în Olanda. Cum arată și cât costă o casă din carton

416
Wikkelhouse, ultima modă în materie de locuințe în Olanda. Cum arată și cât costă o casă din carton - casacarton-1629117535.jpg

Articole de la același autor

În Olanda, oricine visează să aibă propria casă ar putea fi tentat de o „Wikkelhouse”: una care este și accesibilă și sustenabilă.

„Un bărbat care lucra cu carton a avut ideea să-l înfășoare, în loc să-l plieze. Și, dintr-o dată, cartonul a fost mult mai stabil. S-a lăudat cu descoperirea lui într-un bar și chiar a pus pariu că l-ar putea folosi pentru a construi o casă. Așa a început totul”, povestește Oep Schilling, producător de case din carton.

Astăzi, după câteva sute de case, procesul de producție merge perfect. Cartonul este înfășurat și apoi lipit cu amidon de cartofi. Inul este folosit ca izolație. Dar poate o casă din carton să reziste cu adevărat?

„Există un motiv pentru care persoanele fără adăpost folosesc cartonul pentru a-și face un loc de dormit. Izolează foarte bine. Cartonul se dezintegrează doar în urma unor ploi abundente. De aceea, am pus un strat impermeabil în jurul casei. Un fel de haină de ploaie Goretex care este impermeabilă, dar care permite trecerea vaporilor. Acest detaliu este important”, explică Oep Schilling.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9013 secunde