Washingtonul speră că Japonia și Coreea de Sud vor depăși criza și vor relua relațiile

137
Washingtonul speră că Japonia și Coreea de Sud vor depăși criza și vor relua relațiile - washington-1567022400.jpg

Articole recomandate

Statele Unite cred că deteriorarea relațiilor dintre Coreea de Sud și Japonia - ambele țări aliate ale Washingtonului - a atins în prezent un punct critic, dar consideră că recentele exerciții militare ale Seulului nu au contribuit la îmbunătățirea situației, a declarat, marți, un înalt oficial din cadrul Departamentului de Stat, transmite Reuters. 


Într-o sesiune de informare a reporterilor la Washington, oficialul american a declarat că atât premierul Shinzo Abe, cât și președintele sud-coreean Moon Jae-in au făcut alegeri nefolositoare în disputa care a dus relațiile bilaterale dintre Seul și Tokio la cel mai jos nivel din ultimii zeci de ani și care afectează, în același timp, interesele de securitate ale SUA. 


"Mă tot gândesc că am ajuns la punctul cel mai de jos și apoi tot sunt surprins", a declarat oficialul american sub condiția anonimatului, având în vedere sensibilitățile diplomatice ale celor doi aliați ai SUA. "Sper că ambele părți și-au expus punctul de vedere", a estimat el, adăugând că partea americană se implică activ să aducă cele două țări asiatice în punctul începerii reconstruirii relației lor bilaterale. 


Relația dintre Seul și Tokio a început să se deterioreze anul trecut, în urma unei dispute generate de chestiunea compensațiilor pentru cetățenii sud-coreeni care au făcut muncă forțată pe perioada războiului din timpul ocupării Coreei de către Japonia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6301 secunde