Washingtonul dorește Bosnia în NATO, în pofida diviziunilor interne

196
Washingtonul dorește Bosnia în NATO,  în pofida diviziunilor interne - washington-1545144821.jpg

Articole recomandate

Statele Unite doresc ca Bosnia să-și continue drumul spre NATO, a declarat, luni, numărul doi al diplomației americane, în vizită la Sarajevo, unde acest subiect nu este susținut în unanimitate, relatează AFP.

Secretarul american de stat adjunct John Sullivan a mai afirmat că Washingtonul este "hotărât să protejeze suveranitatea și integritatea teritorială a Bosniei".

În această privință, el a avertizat împotriva "apelurilor la secesiune ori stabilirea celei de-a treia entități" în această țară în care coabitează, de la sfârșitul războiului, Republica Srpska, entitatea sârbilor, și entitatea croato-bosniacă.

"Statele Unite susțin cu entuziasm decizia guvernului Bosniei de a continua drumul țării spre aderarea la NATO", a declarat diplomatul american. "Am exprimat acest punct de vedere în cursul întâlnirii de astăzi cu cei trei membri ai președinției. Am discutat despre poziția americană care este mai fermă ca niciodată", a spus el.

La începutul lui decembrie, Bosnia a fost îndemnată de Alianța Nord-Atlantică să prezinte planul său de acțiune, ultima etapă înainte de a fi invitată oficial să adere. Un consens este necesar în această țară pentru a avansa în direcția respectivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 12 Octombrie 2014
Stire din Actual : Zi decisivă în Bosnia
Pagina a fost generata in 0.3083 secunde