Washingtonul avertizează Ucraina față de trimiterea armatei împotriva civililor

135
1
Washingtonul avertizează Ucraina față de trimiterea armatei împotriva civililor - washington-1386857194.jpg

Articole recomandate

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel l-a avertizat, în cursul unei convorbiri telefonice, pe omologul său ucrainean Pavel Lebedev față de trimiterea armatei împotriva manifestanților proeuropeni care protestează față de regimul ucrainean.

"Chuck Hagel a subliniat pagubele pe care le-ar putea cauza orice intervenție a armatei pentru reprimarea manifestațiilor și a făcut apel la reținere", a subliniat un purtător de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat.

Mii de manifestanți proeuropeni continuă să sfideze regimul ucrainean, în pofida vremii geroase, și au reușit, miercuri, să facă forțele de ordine să se retragă din centrul Kievului după confruntări, primind o susținere semnificativă din partea comunității internaționale.

v v v

La rândul său, președintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis că nu va recurge la forță împotriva manifestanților pașnici și a cerut opoziției să participe la dialog după ciocnirile violente cu poliția, soldate cu zeci de răniți, informează AFP.

"Pentru a ajunge la un compromis, cer opoziției să nu respingă negocierile și să nu urmeze calea confruntării și a ultimatumurilor", a afirmat Ianukovici într-un comunicat, promițând că nu va folosi niciodată forța împotriva demonstranților pașnici.

Americanii și europenii au condamnat cu fermitate operațiunea poliției.

"Condamn folosirea forței și a violenței - care nu poate fi un răspuns la protestele pașnice - și fac apel la o mai mare reținere", a declarat șefa diplomației europene, Catherine Ashton, care s-a deplasat în capitala ucraineană, unde s-a întâlnit cu președintele Viktor Ianukovici și cu alți oficiali ucraineni și a mers în Piața Independenței pentru a comunica, pe viu, cu protestatarii proeuropeni. 

Comentează știrea

Memo
13 decembrie 2013
Democracy pe naiba!

Mai bine ar face Washingtonul si chiar cei din UE,sa le arate ce inseamna sa aderi la UE in conditiile unei clase politice deja dubioase,a unei economii proaste si sa dea exemplul foarte clar al Romaniei! Cu ce rahat s-a ales tara noastra,in afara de asumarea unui cumul de obligatii si plata cotizatiei? Cu libera circulatie a hotilor si eventual cu fuga specialistilor din tara! Intai asta trebuie sa le arate occidentul ucrainenilor,cum poate sa decada o tara mai rau decat in comunism,aderand la UE cu un lidership corupt adanc ,fara un plan dinainte stabilit pentru schimbarea totala a celor de la conducere. Zau asa,in afara de piata de desfacere pentru ,,e''-urile occidentale si sursa de forta de munca ieftina,ca Romania,ce va deveni Ucraina?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Actual : "Jos, parazit comunist!"
Pagina a fost generata in 4.5072 secunde