Vot al Parlamentului European pentru reducerea poluării cu plastic

158
Vot al Parlamentului European  pentru reducerea poluării cu plastic - vot-1540477008.jpg

Articole recomandate

Eurodeputații s-au pronunțat în mare parte, miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Stras-bourg, în favoarea unei interdicții viitoare pentru anumite obiecte din plastic de unică folosință, precum paiele de plastic, tacâmurile, paharele și farfuriile din plastic, bețișoarele de urechi și materialele de pescuit.

Concret, prin măsurile decisive votate miercuri, se interzice începând cu 2020 sau 2021 punerea pe piață a mai multor tipuri de produse. Statele membre trebuie să adopte planuri naționale pentru reducerea plasticului din ambalajele alimentare, iar pană în 2025, sunt obligate să retragă 95% din plasticul de unică folosință de pe piață.

La rândul lor, producătorii vor trebui să plătească pentru colectarea ambalajelor de plastic și vor primi ajutor pentru a dezvolta modalități alternative de ambalare. Produsele ce conțin plastic vor fi etichetate pentru informarea consumatorilor despre impactul de mediu și despre modalitățile de reciclare.

Comisia Europeană a propus la sfârșitul lui mai interzicerea a circa zece categorii de produse de uz cotidian, care reprezintă numai ele 70% din deșeurile ajunse în oceane sau pe plaje. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1913 secunde